Interiør og komfort

Plass er vel kanskje det viktigste elementet når man skal velge sin flerbruksbil - men er MPV sine 30 centimeter ekstra nok til å utkonkurrere franskmannen?

Publisert
Interiør og komfort

Det er liten tvil om hvem av de to bilene som vinner i kampen om plassen, for seieren må gå til Japan og Mazda MPV. Den har rett og slett bedre plass enn sin europeiske motpart.

Spesielt dersom man ser på utnyttelsen av bagasjeplassen - noe som er viktig i en flerbruksbil hvor den bakerste seteraden jo stjeler det meste av plassen. Og det er akkurat det den gjør i Evasion, for med de siste to baksetene på plass får du knapt plass til handleposene dine i bagasjerommet. Mye bedre er det likevel ikke i MPV - men det er bedre - og akkurat det gjør at Mazda MPV vinner i kampen om plass.

Men ikke i kampen om praktiske løsninger

Men etter den søte kløe kommer den bitre svie, for Mazda har etter alt å dømme ikke benyttet seg av fordelene det kan gi å studere konkurrentene. Mange av de praktiske løsningene vi faller for i Evasion glimrer nemlig totalt med sitt fravær i MPV. For hvor er det integrerte barnesetet? Eller stolene som kan snues? Eller de praktiske bordene som man finner på rygglenet til setene i Evasion?

Og hvorfor har Mazda ikke sett fordelen av å lage stoler som er så lette at alle kan håndtere de? For prøv å ta setene ut av en MPV, ikke bare er de tunge som bly - men mye fikling for å få setene løs gjør nok også sitt til at flere enn godt er må slite unødvendig med å utnytte fleksibiliteten som en flerbruksbil tross alt skal gi. Flere ulike forankringspunkter for setene gjør også sitt til at Evasion blir den mest praktiske av de to - selv om også setene i MPV kan skyves frem og tilbake.

Fransk komfort? Hva med japansk?

Interiør og komfort

Fransk komfort har blitt et begrep, og Evasion er langt fra ukomfortabel. For man sitter i behagelige seter, som gir god støtte, og "baksetetpassasjerene" kan slappe av med seter som er vel så gode som forsetene. Ikke bråker den mye heller, noe MPV så absolutt gjør til sammenlikning.

Likevel går det ikke å utrope Evasion til å være den mest komfortable av de to. Spesielt ikke siden MPV kan skilte med bedre seter, en mer komfortabel kjørestilling og - kanskje litt overraskende - en bedre fjæringskomfort. Helt perfekt er likevel ikke MPV - vi ville for eksempel foretrukket å slippe å strekke oss for å rekke femtegiret.

Testvinnere interiør og komfort

  • Testvinner plass: Mazda MPV

  • Testvinner brukervennlighet: Citroën Evasion

  • Testvinner komfort: Mazda MPV
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer