Ingen forsinkelser i Norge grunnet motorproblemer for Saab 9-5

Saab sliter med motorproblemer som skaper forsinkelser i leveringen av luksusbilen 9-5 Estate. Likevel er det ingen forsinkelser hos Saab Norge.

Det har oppstått en alvorlig feil med den nye V6-motoren til Saabs luksusbil 9-5 Estate. Dette har skapt kraftige forsinkelser i leveringen, melder svenske Dagens Nyheter.

Saabs informasjonssjef i Sverige, Olle Axelson bekrefter til Dagens Nyheter at rundt 1.000 motorer som ble produsert i årets første kvartal har blitt sendt tilbake.

- Vi oppdaget feilen gjennom at motorene gikk i stykker da vi prøvekjørte bilene, sa Axelson til den svenske avisen. I følge Axelson har Saabs underleverandør brukt en annen underleverandør. Denne utviklet en del til motoren som ikke stemte med Saabs spesifikasjoner.

Saab 9-5: Fremtidig firehjulsdrift?

  1. Ingen forsinkelser i Norge grunnet motorproblemer for Saab 9-5

Ingen av motorene med produksjonsfeilen skal ha sluppet ut på markedet – feilen er for åpenbar til at feilproduserte motorer kommer gjennom kvalitetskontrollen.

Greit i Norge

Norske bilkjøpere behøver ikke å uroe seg. I følge Saab Norge AS er det norske markedet ikke berørt av produksjonsfeilen og Administrerende Direktør Geir Waaler sier leveringen av biler i Norge går som den skal.