Infiniti viser SUV-kupé

Kall det gjerne en crossover, men Infiniti mener de har klart å kombinere SUV og kupé. Resultatet er Infiniti EX Concept.

BMW sysler fortsatt med sin X6, en SUV med kupélignende former. Selv om det har gått rykter om den bilen lenge, har de ennå ikke kommet opp med noe virkelig håndfast til beskuelse for publikum. Det har imidlertid Infiniti med sitt nyeste konseptstudie EX Concept. Ved første øyekast ser det først og fremst ut som en ganske ordinær SUV, og det er nok i og for seg riktig, men spesielt taklinjen hinter så godt den kan om at dette også skal være en kupé. Litt tullete må sammenligningen likevel kunne sies å være. EX minner i våre øyne ikke noe mer om en kupé enn det storebror FX (også en SUV) gjør.

Trekk fra G37 og FX

Infiniti viser SUV-kupé

Infiniti viser SUV-kupé

  1. Store bilder


Vel, vi skal la den diskusjonen ligge og heller konsentrere oss om det vi faktisk ser. Fronten minner om nylig presenterte G37 (som jo faktisk er en kupé), og hekken drar tankene i retning av produksjonsbilen FX, selv om EXs LED-baserte baklykter sitter en god del høyere enn de gjør på FX. Sidelinjen er imidlertid unik og har en markert bøy omtrent midt på bilen. Som på alle andre konseptbiler er hjulene store, noe som gir et macho inntrykk. Bakkeklaringen er også ganske solid.

Pent interiør

Interiøret er helt nytt i EX og må sies å se ganske lekkert ut. Midtkonsollen starter allerede ved armlenet og stiger opp mot frontruten. Upraktisk og plasskrevende? Ja, men også veldig elegant, intimt og cockpit-lignende. Girspaken er usedvanlig kort og kledd i samme hvite skinn som det meste av resten av kupeen.

Tak med variabel transparens

Infiniti viser SUV-kupé


Taket er noe av det mest oppsiktsvekkende med denne bilen. Det er gjennomsiktig, men kan med kun noen tastetrykk på den store midtmonterte infoskjermen forandre grad av gjennomskinnelighet slik at de reisende kan bestemme selv nøyaktig hvor mye lys de vil ha inn i kupeen.

V6 og firehjulsdrift

Motoren i konseptbilen er en V6’er som kombineres med en femtrinns automatisk girkasse. Selv om Infiniti ikke oppgir noe mer konkret enn dette, er det en naturlig slutning at drivlinjen er identisk med den vi finner i FX35, altså en 3,5-liter med 275 hestekrefter som driver alle fire hjulene.

Holder bilen på veien

Infiniti viser SUV-kupé


Som alle konseptbiler med respekt for seg selv, har også Infiniti EX en viss kvote med moderne teknologi om bord. Mens FX og sedanen M nøyer seg med å varsle føreren dersom bilens sensorer oppdager at bilen ikke holdes innenfor sitt kjørefelt, går EX et skritt lenger og forsøker å styre bilen tilbake automatisk ved hjelp av den elektroniske stabilitetskontrollen.

Infiniti EX Concept vises på bilutstillingen i New York om kort tid. Det er ikke klart om det kommer noen produksjonsutgave av konseptet.

  • Store bilder.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder