Foto: Cosworth
Foto: CosworthVis mer

Impreza får superbil-ytelser

Cosworth har bearbeidet den allerede spreke Impreza WRX STi. Resultatet er eksplosivt!

Det er lenge siden Cosworth gjorde mye av seg i bilsammenheng, men mange her i landet vil nok huske de heftige spesialutgavene Ford produserte av Escort og Sierra på 80/90-tallet, med god hjelp fra engineering-firmaet.

Her har de sammen med Subaru produsert den reneste Molotov-cocktail på hjul, nemlig en superpotent versjon av den "sivile rallybilen" Impreza WRX STi.

Les her vår test av Subaru WRX STi.

400 hk

Firerbokseren er blitt redesignet ganske ettertrykkelig med forsterkninger både her og der, endret eksossystem og modifisert turbolader. Resultatet er at boksermotoren, som fortsatt har et slagvolum på 2,5 liter, nå produserer 400 hestekrefter.

3,7 sekunder!

Sammen med Eibach (fjærer) og Bilstein (dempere), har Cosworth også videreutviklet et allerede kompetent chassis som, sammen med bredere hjul på 18-tommers felger og Subarus effektive firehjulsdrift, sørger for en 0-100-tid på fabelaktige 3,7 sekunder. Det er superbil-ytelser, og denne Super-Subaruen skaver dermed et tidels sekund av tiden til såpass som en Mercedes SLS AMG...

England er markedet

Vil du skaffe deg et eksemplar må du hente det fra Storbritannia, eneste marked for denne bilen, som dessuten skal produseres i kun 75 eksemplarer og ikke i elektrisk blått/gull. Tre farger står på programmet: Sølv, mørk grå og rød. Og du må venne deg til høyreratt...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen? Ca. 500.000 kroner i England.

Foto: Cosworth
Foto: Cosworth
Foto: Cosworth
Foto: Cosworth
Foto: Cosworth
Foto: Cosworth