<strong>SÅ DU IKKE SKILTET?</strong> Bygatene skal skinne til 17. mai - vær nøye om du parkerer i gatene denne helgen. Foto: STINE OKKELMO
SÅ DU IKKE SKILTET? Bygatene skal skinne til 17. mai - vær nøye om du parkerer i gatene denne helgen. Foto: STINE OKKELMOVis mer

Ikke parker og reis

Du har bare 24 timer på deg fra skiltene blir satt opp.

De startet i god tid før påske mange steder, og DinSide advarte da bilister som parkerer i gatene om at de må forholde seg til midlertidige parkeringsforbud på grunn av feiing og tidligere også snørydding.

Dette bør strengt tatt ikke komme som noen overraskelse, men hvert eneste år opplever likevel flere tusen bileiere at de har misset skiltene. Det kan bli en dyr tabbe.

Pass på

Og mange steder bør du være ekstra obs nå. Flere veier er fortsatt ikke ferdig rengjort til 17. mai, og siden mange velger å ta langhelg med 16. mai som klemdag på mandag, kan det koste dyrt å la bilen stå. Parkerer du bilen i gatene uten å følge med, risikerer du gebyr og tauing.

Samferdselsetaten i Oslo skriver:

    Bileier har plikt til å rette seg etter den nye skiltingen innen 24 timer. Altså: hvis det blir satt opp et skilt mandag kl 20.00 med teksten "Parkering forbudt tirsdag-onsdag kl. 18-06", vil Trafikketaten ikke kunne ilegge gebyr før tidligst tirsdag kl 20.00. Parkerer du på vei/gate åpen for alminnelig ferdsel, må du huske å sjekke skiltene en gang i døgnet!

Dette gjelder imidlertid ikke bare i Oslo. Det er opp til kommunene å vedta midlertidige reguleringer av denne typen, så bor du i by må du følge med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er dette årets verste parkering? Se trafikketatens verstingbilder

Droppet SMS-varsling


Hvorfor kan du ikke som hos tannleger og frisører få SMS-varsling om midlertidig parkeringsforbud i ditt område? Samferdselsetaten i Oslo forklarer at de innførte dette som forsøksordning i 2005. Dessverre viste det seg at antall borttauede biler var nesten uendret.

De som abonnerte unngikk feilparkering, men de tomme plassene ble benyttet av andre bilister som ikke fulgte med på SMS eller skilting...

Nye regler kan gjøre det enklere å rydde veiene fort

Her er noen oversikter:

Trondheim: Fra Trondheim parkering
Bergen: Fra Bergen kommune
Drammen: Fra Drammen kommune (gjorde seg ferdige innen 1. mai, opplyser de på nettsidene)

Dobbeltparkering: Er det lov?