Hadde du hatt Car box DVR kunne du bevist din uskyld. Foto: Colourbox
Hadde du hatt Car box DVR kunne du bevist din uskyld. Foto: ColourboxVis mer

Ikke din skyld - bevis det

Med en liten sort boks festet i frontruten på bilen kan du bevise at det ikke var din skyld.

Kranglingen om hvem som har skylden etter bilkrasj kan tilhøre fortiden. Nå finnes det et rimelig og enkelt produkt som filmer for deg.

Bevis din uskyld

CAR box DVR er en digital videoopptaker, som filmer hva som skjer foran deg i trafikken. Minnekortet i boksen sørger for at det er de siste 20 minuttene som hele tiden er tatt opp. Med 640*480 oppløsning skulle det være godt nok bevis hvis du trenger det.

Les også: Kvinner er flinkest i trafikken

Car box DVR er altså en fimopptager som man kan feste i bilen. I tillegg kan man ta bilder og ta opp lyd med boksen. Mulighetene er mange. For å bevise uskyld/skyld kan boksen fungere utmerket - som et supplement til andre informasjonskilder. I alle fall så lenge uhellet skjer i siktlinjen til enheten.

Prisen for dette produktet ligger på cirka 250 kroner og det fåes kjøpt i ulike nettbutikker. Hos chinavasion.com koster produktet 29,06 euro

Slik ser begge sidene ut på Car box DVR. Foto: Produktbilde
Slik ser begge sidene ut på Car box DVR. Foto: Produktbilde Vis mer


Lek James Bond

Selgere av produktet minner også om spionmulighetene som åpner seg, siden du kan ta opp film mens du kjører rundt i nabolaget. Filmingen forutsetter bevegelse, slik at du ikke har mulighet til å filme mens du står parkert. Så spørs det også om ikke privatlivet bør få fred.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Car DVR opptakeren filmer det som skjer i trafikken. Foto: Produktbilde
Car DVR opptakeren filmer det som skjer i trafikken. Foto: Produktbilde Vis mer


Lag din egen film

MEN - du kan ta opp din egen kjøreopplevelse og lage din egen TopGear-lignende video. Skal du ut på tur og vil leke litt Jeremy Clarkson kan dette være et egnet produkt. Husk da at den bare lagrer de siste 20 minuttene, slik at det kan lønne seg å overføre filene til andre enheter når du har tatt opp en snutt og vil lage mer.

IPhone-app

Det finnes også en iPhone app som lar deg bruke iPhone som opptaker. Med iPhone 4 kan du ta opp i HD-kvalitet, pass bare på at du har nok plass. Appen koster 6 kroner i App store og heter iCarBlackBox. Du må også huske på å kjøpe et monteringsfeste som passer til iPhone og som ikke blokkerer for kameraet til mobilen.

Les også: Kamera som passer på deg

Les også: Denne holder deg våken