Ikke betalt årsavgiften?

Har du ennå ikke betalt årsavgiften på bilen din, bør du få gjort det litt faderlig fort. Purrefristen går ut i morgen, og har du ikke betalt da må du belage deg på at tollvesenet kan klippe skiltene dine.

212 526 bileiere har mottatt purring på årsavgiften som hadde forfall 15. mars. Betaler de innen purrefristen 18. juni, slipper de unna med et purregebyr på 250 kroner, i tillegg til selve årsavgiften. Trenger de ytterligere betenkningstid på om de vil eller ikke vil betale årsavgiften, og skiltene klippes, må de i tillegg til all skyld og gjeld til Toll- og avgiftsdirektoratet også betale et påskiltningsgebyr på 900 kroner.

Flere purringer

Med 212 526 utsendte purringer er dette en økning på 32 177 sammenlignet med i fjor, hvor man også hadde en formidabel økning i antall purringer sammenlignet med året før. I følge Toll og avgiftsdirektoratet skyldes dette hovedsakelig at alle de som har avskiltet bilene sine i løpet av 1999 også får tilsendt purringer. Dette har ikke vært gjort tidligere, derfor er antall purringer i år i realiteten lavere enn i fjor.