Ikke betal regninger fra Bilpris.net

Stor pågang rundt tjeneste som tilbyr verdivurdering av bil mot betaling.

Nettstedet Bilpris.net mener å kunne verdisette bilen din gjennom noen enkle opplysninger. Legg inn fire opplysninger om bilen din, tre om deg selv, og vips så hevder de å vite markedsprisen på bilen din. I den senere tid har mange følt seg lurt av nettsiden.

DinSide har i mange år hatt en tilsvarende tjeneste - helt gratis

SkanKred AS, som er leid inn av Bilpris.net for å fakturere kunder, forteller at de sa opp avtalen med Bilpris.net på formiddagen tirsdag 5. oktober.

- Alle kunder som har betalt etter dette vil få pengene returnert automatisk. Alle som har en ubetalt faktura til Bilpris.net gjennom SkanKred AS trenger heller ikke betale den til oss, forteller daglig leder i SkanKred AS, Oddmund Foss, til DinSide. Han legger til at dette er virksomhet de ikke ønsker å bli identifisert med.

Les også: Forsikringssvindlernes yndlingstriks

Forbrukerrådet på ballen

Ikke betal regninger fra Bilpris.netI denne saken er vi først og fremst opptatt av angrerettsloven, forteller Informasjonsrådgiver Martin Skaug Halsås i Forbrukerrådet. Halsås forklarer at handel på nettet skal inneholde en 14 dagers angrerett. Dette har ikke Bilpris.net lagt til grunn for sine tjenester i Norge. At det ligger andre tjenester på nettet som er gratis burde være nok en grunn til ikke å betale for tjenesten, mener han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skaug Halsås ber kunder som ønsker å vite sine rettigheter i saken, om å besøke Forbrukerportalen, eller ringe forbrukertelefonen på 03737. Han melder også om stor pågang rundt Bilpris.net, spesielt fra kunder som ikke har bedt om å være kunder.

Tilsvarende problematikk omkring angrerett og nettjenester som gir verdianslag, har vi sett i forbindelse med en nettjeneste som vurderer boligverdi.

Kontor i postboksen

DinSide har forsøkt å komme i kontakt med Bilpris.net. En gateadresse på nettsidene viser til Nydalsveien 33, hvor flere selskaper holder hus. Posten Bedriftssenter Nydalen huser den oppgitte postboksen. Her står Regus Business Centre Nydalen AS som leietaker. De leier igjen ut kontorløsninger til forskjellige selskaper og formål, men der får vi samme melding som hos SkanKred AS.

– Vi ønsker ikke lenger et samarbeid, og har sagt opp avtalen med Bilpris, forteller Karl Björklund hos Regus på telefon til DinSide.

GoDaddy hvem?

I ytterligere et forsøk på å få kontakt med Bilpris.net sjekker vi registreringen av domenet www.bilpris.net. Der kommer vi ingen vei, for juridisk ansvarlig står oppført som GoDaddy.com i Arizona, USA. Telefonnummeret som er oppgitt på Bilpris.net sine nettsider er heller ikke registrert noe sted.

Dessuten, opptattsignalet som møter oss, har hengt der i et par dager.

Les også: Eksen tipset om stjålet bil - slik varsler nordmenn hverandre om svindel og tyvegods

Takk for henvendelsen

Hva med å sende en e-post? Vel, vi har selvfølgelig forsøkt. På grunn av en skrivefeil sendte vi to på rappen. Vi fikk da en tilsynelatende automatisk generert e-post tilbake. Hei! Takk for deres henvendelse, din email vil bli besvart innen 24 timer. Mvh, bilpris.net . Ett automatisk svar på to henvendelser. Det kan altså tyde på at vår e-post egentlig ble besvart manuelt, så en viss form for kontakt har vi altså oppnådd. Det har foreløpig vist seg å være eneste kontakt. Vi har ikke hørt mer fra selskapet i skrivende stund.

Og hva med de ansatte?

På nettsiden har Bilpris.net bilde av sine ansatte. Et enkelt søk på nettet avslører at ansiktene er hentet fra en bildedatabase, og benyttes av firmaer rundt om i hele verden, til alle slags formål, deriblant reklame.

Svensk opphav

Vi fikk først interesse for saken for et par uker siden da en leser spurte oss om Bilpris.net var et selskap han kunne stole på. Han hadde fått en faktura i posten for verdivurdering av bilen han ikke kunne se å ha bestilt.

Lignende saker er velkjent i Sverige, og ser altså nå ut til å ha krøpet over grensen til Norge. I Sverige har det eksistert flere nettsteder med samme tjeneste, deriblant bilpris.com, bilpris.nu, bilenspris.net og bilvardering.net. Felles for mange av disse domenene er at de er registrert av GoDaddy i Arizona, USA, samme sted som Bilpris.net. Ikke noe galt om GoDaddy, men kan det være tilfeldig at selskapene er registert samme sted?

DinSide Motor gjør jobben

Jobben som Bilpris.net skal ha betalt for å gjøre, ligner det DinSides kalkulator gjør gratis for deg. Her får du estimeret verdien på bilen ut fra tilsvarende biler som ligger ute for salg, med verdijusteringer for kjørelengde og utstyr, i positiv eller negativ retning.

DinSide gjør jobben gratis for deg: Hva er bilen din verdt?


Les mer om svenskenes utfordringer i tilsvarende sak.