<strong>DISSE FÅR SIST:</strong> Venter du på oblatet, kan årsaken være at bilen din skal på EU-kontroll innen juli 2011. Årets utsendelse gir deg en påminnelse om kontrollen. Foto: Statens vegvesen
DISSE FÅR SIST: Venter du på oblatet, kan årsaken være at bilen din skal på EU-kontroll innen juli 2011. Årets utsendelse gir deg en påminnelse om kontrollen. Foto: Statens vegvesenVis mer

Ikke alle har fått oblatene

Det er det en grunn til.

Fargen for 2011 er blå, og fristen for å ha oblatene på plass på kjøretøyets registreringsskilt utløper ikke før 14. august 2010. Men når kommer de? Om det råder det tydeligvis forvirring. Statens vegvesen har sett seg nødt til å minne på at ikke alle får samtidig.

Les også: Disse slipper unna årsavgiften

Naboen, men ikke du?

Har naboen allerede klistret på oblatene mens du fortsatt venter? Eller har du bare fått til én av de to bilene dine? Mange har tatt kontakt med Trafikkstasjonene fordi noen i området har fått, men ikke andre. Men at ikke alle får samtidig er heldigvis ikke ensbetydende med at de som ikke har fått vil oppleve trøbbel.

For det første startet utsendelsen med de høyeste postnumrene først, det vil si nord i landet. Til sist sendes oblatene ut på Østlandet.

Dernest melder Staten vegvesen at utsendelsen også er delt i puljer. De som har kontrollfrist til EU-kontroll etter juni 2011 får oblatene først.

Les også: Avskilt russebussen før 1. juli

Ta vare på varselet

Nytt av året er at du ikke lenger får eget varsel om frist for EU-kontroll. Varselet kommer nå sammen med oblatutsendingen. Dersom bilen ikke må inn til kontroll før etter juni 2011, får du altså oblatene tidligere enn om du må inn til kontroll det nærmeste året.

Skal bilen inn til kontroll mellom juli 2010 og juni 2011 kommer en påminnelse om fristen sammen med oblatutsendingen. Fristen står notert på et klistremerke du kan feste i bilen eller i kalenderen om du trenger dette som påminnelse. (Eventuelt kan du også få påminnelsen via denne tjenesten.) Disse bilene vil få oblater i siste utsending.

Siste utsendelse til Østlandsområdet går ut neste uke.

– Vi har kontroll på utsendelsene og ber publikum ta det med ro fram til slutten av juli. Har du ikke mottatt oblatene da er det på tide å ta kontakt med nærmeste trafikkstasjon
, sier sier sjefingeniør Ivar Fjeldberg på kontor for Kjøretøyregistrering i Statens vegvesen Vegdirektoratet.