Elantra er på størrelse med Honda Insight og Toyota Prius
Elantra er på størrelse med Honda Insight og Toyota PriusVis mer

Hyundais første hybridbil

Hyundai er nå med i kampen om hybridbilkundene, men foreløpig bare i Sør-Korea.

Hyundai har de siste par årene vist med konseptbiler at de satser på hybridteknologien, men hos bilforhandlerne har det fortsatt ikke vært noe å hente hos Hyundai. Nå blir det en forandring på det i det Hyundais første hybridbil er klar for salg på det ordinære markedet, Elantra LPI.

Bare for hjemmemarkedet

Hyundai føler seg imidlertid ikke klar for å eksportere modellen ennå. I stedet bruker man tiden på hjemmemarkedet som et slags prøvestadie før man satser på andre og større markeder om litt, men om det skjer med denne bilen, er ennå høyst uvisst og trolig lite sannsynlig, i alle fall hva det europeiske markedet angår.

Litiumpolymerbatteri

Elantra LPI har en 1,6-liters bensinmotor med 114 hestekrefter, kombinert med en 20-hesters elmotor. Elmotoren henter sin energi fra et litiumpolymerbatteri, som i følge Hyundai på mange måter er en bedre løsning enn et litiumionbatteri. Blant annet har de lengre levetid, før kapasiteten reduseres. Girkassen er trinnløs, som typisk er for hybridbiler.

Elantra er på størrelse med Honda Insight og Toyota PriusCO2-utslippet ligger på 99 gram. Det er litt bedre enn Honda Insight som denne bilen ligger nærmest.

Flere modeller kommer

Selv om Elantra LPI på mange måter er en forsiktig start, er det ikke desto mindre en begynnelse. Flere modeller kommer senere, trolig allerede i 2010. Sonata er etter alt å dømme førstemann ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen