Hyundai Terracan

Kun en drøy måned etter introduksjonen av Santa Fe i Norge, drar den koreanske bilprodusenten lankene av nok en SUV: Terracan.

Hyundai Terracan
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Santa Fe ble introdusert på det norske markedet i januar i år, ett år etter verdenspremieren på bilutstillingen i Detroit. Nå kommer altså enda en SUV fra Hyundai, men Terracan er større enn Santa Fe. Den norske importøren håper å ha bilen i Norge rundt årsskiftet.

Større enn Santa Fe

Terracan er altså noe større enn Santa Fe – den måler 471 centimeter i lengden, 186 cm i bredden og 179 centimeter i høyden. Dette er 21 cm lengre og 6 cm høyere enn Santa Fe. Spørsmålet blir bare om bilen er stor nok til å kunne registreres med grønne skilter, noe som er avgjørende for om bilen skal kunne selge i Norge. Dette blir nemlig både en tung og motorkraftig bil, som betyr høye avgifter til staten og en heftig prislapp med hvite skilter.

Motoralternativene

Som nevnt, det er snakk om kraftige motorer i Terracan. Hyundai vil tilby tre motoralternativer; en bensinmotor og to dieselmotorer. Til å begynne med kommer den minste dieselmotoren - en 2,5-liter med 100 hestekrefter ved 3.800 omdreininger i minuttet og 235 Nm ved 2.000 omdreininger i minuttet. Til sommeren kommer en dieselmotor på 2,9 liter og en V6 bensinmotor på 3,5 liter.

Det er ennå ikke klart hvilke motorer som kommer til Norge, men det blir i hvert fall snakk om en dieselmotor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyundai Terracan

Gir og drivlinjer

Terracan kommer med en 5-trinns manuell girkasse, og en 4-trinns automatkasse. Den vil videre bli tilgjengelig enten med permanent firehjulsdrift eller med muligheter for å veksle mellom bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Du kan skifte mellom bak- og firehjulstrekk i fart, opp til 80 kilometer i timen.

Her finner du flere nyheter fra årets bilutstilling i Genève