Hyundai med ny kompaktklassebil - i30 er klar!

Hyundai i30 er en etterlengtet kompaktklassekonkurrent og nok et ledd i ekspansjonsstrategien fra den sterkt voksende koreanske bilprodusenten.

Koreanerne fyller stadig nye hull i modellutvalget og lanserer nå en interessant bil i den såkalte Golf-klassen, eller mer korrekt, kompaktklassen. Til nå har Hyundai manglet en konkurransedyktig modell i denne klassen, men nye i30 virker langt mer lovende enn den noe spesielle Accent som i siste utgave aldri har blitt noen stor suksess her til lands. Inntrykket forsterkes når man tenker på at i30 deler svært mye teknikk med Kia cee'd, en bil som har fått positivt mottakelse av både oss og annen bilpresse.

Fra Arnejs til i30

Første gang vi ble kjent med Hyundai i30 var den på konseptstadiet og bar navnet Arnejs. Navnebyttet skyldes en ny navnestrategi fra Hyundai, men selv om både navnet og designen er annerledes, dreier det seg i bunn og grunn om samme bilen. I likhet med cee'd kommer Hyundai i30 i første omgang som femdørs kombi. Litt senere vil også en stasjonsvogn bli lansert. Designen skiller seg ikke veldig markert fra søstermodellen cee'd, men noen slående likhet er det likevel ikke snakk om. Spesielt i hekken har i30 fått sin egen identitet.

Deler motorer med cee'd

Hyundai med ny kompaktklassebil - i30 er klar!

Hyundai med ny kompaktklassebil - i30 er klar!

  1. Store bilder


Motorene er de samme som i cee'd, men det er trolig at Hyundai-importøren velger å ta inn flere motorer enn det Kia har å gjort. I Norge er nemlig bare tre av fem motorer tilgjengelige i cee'd. I utgangspunktet er tre bensinmotorer på henholdsvis 1,4, 1,6 og 2,0 liter og to dieselalternativer, begge på 1,6 liter, med 90 eller 115 hester beregnet for i30.

Hyundai i30 vises på bilutstillingen i Genève neste uke og kommer til Norge i august. Vi kommer tilbake med priser når de er klare.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder