Foto: Hyundai
Foto: HyundaiVis mer

Hyundai i40 vises

V70, Passat, Avensis og Mondeo vil få det vanskeligere. Etter Peugeot kommer nå Hyundai med noe helt nytt i klassen.

Det skjer mye spennende i den norske favorittklassen "mellomklasse-stasjonsvogner" for tiden, klassen der Volvo V70 ledet an i 2010, etterfulgt av VW Passat, Toyota Avensis og Ford Mondeo.

Nylig testkjørte vi en ypperlig utfordrer i Peugeot 508; nå kommer en ny og spennende aktør og blander seg inn i konkurransen. Det dreier seg om koreanske Hyundai, en produsent som i det siste har bevist at det ikke er lurt å undervurdere den.

Europa-bil

Denne bilen er epokegjørende, for det er første gang den store bilprodusenten presenterer en bil i mellomklassen som er spesifikt utviklet for det europeiske markedet. Hyundai Sonata av siste generasjon har blitt en svært populær modell i Nord-Amerika, men for Europa har koreaneren valgt å spesialutvikle en egen versjon samt å lansere den først som stasjonsvogn. Dermed er i40 født og nå begynner Hyundais modellrekke virkelig å bli komplett, også her i Europa. Det mangler bare en Europa-versjon av nyeste Elantra og, hvilket er mindre sannsynlig, luksusbilene Grandeur og Equus av nyeste generasjon.

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai


Sparsommelig

Det er inntil videre ganske sparsomt med informasjon som er tilgjengelig om bilen, som er utviklet ved Hyundais forsknings- og utviklingssenter i Rüsselsheim i Tyskland. Men vi vet at den blant annet vil bli utstyrt med en 1,7-liters dieselmotor - sannsynligvis med 115 hestekrefter - som skal slippe ut bare 113 gram CO2 per kilometer. Vi regner dessuten med snart å kunne bekrefte at den vil få effektive bensinvarianter basert på en 1,6-litersmotor samt en større, 2.0-diesel på opp til cirka 180 hester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Info-drypp

Vi får dessuten opplyst at den vil få varme i rattet - noe som ville vært velkomment under den vinteren som har herjet de fleste steder her i landet i år. Likeledes skal den få automatisk duggfjerning på frontruten. Baksetene vil få ryggstøtteregulering.

Først stasjonsvogn

For å understreke hvor europeisk denne bilen er, har de presentert stasjonsvognen først. Det er imidlertid ventet at i40 vil komme som sedan i løpet av et års tid.

Mer om bilen vil vi få vite om en drøy uke; nye Hyundai i40 skal nemlig vises på bilutstillingen i Genève, der den vil få selskap av den nye sportsbilen som har to dører på den ene siden og én dør på den andre, Hyundai Veloster.

Les også:

Test av Hyundai i10

Test av Hyundai i20

Test av Hyundai i30

Test av familiestasjonsvognen Hyundai i30 CW

Test av Hyundai i30 CW med diesel og automat

Test av Hyundai ix35

Test av forrige generasjon Hyundai Sonata