Hyundai i30 stasjonsvogn fiks ferdig

Salget av Hyundai i30 har ennå ikke startet her i landet, men likevel er Hyundai allerede nå klare med stasjonsvognutgaven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer ikke som noen bombe at Hyundai lanserer en stasjonsvognutgave av sin nye Europa-satsning i30. Søstermodellen Kia cee’d er allerede vist i en tilsvarende versjon og de fleste kompaktklassebiler på markedet kan også tilbys i lignende varianter.

Umaskert

Og Hyundai vil naturligvis ikke være noe dårligere. Derfor har man nå ferdigstilt bilen for visning i Frankfurt om kort tid. Den avbildede testbilen er forøvrig fullstendig fri for maskering, bortsett fra et svært tafatt forsøk på å skjule Hyundaimerket i grillen.

Lik, men lengre

image: Hyundai i30 stasjonsvogn fiks ferdig

Hyundai i30 stasjonsvogn fiks ferdig

  1. Store bilder
image: Hyundai i30 stasjonsvogn fiks ferdig


Sammenlignet med den vanlige kombien er stasjonsvognen påfallende lik, bare litt lengre. Den BMW 1-serie-inspirerte hekken og de høye baklyktene er modifisert noe.

Større lastekapasitet

Akselavstanden på 265 centimeter er uforandret, men denne er i utgangspunktet svært raus. Det betyr at baksetepassasjerer sitter godt også i kombi-utgaven. Regn med at det ekstra bakre overhenget først og fremst kommer lasteavdelingen til gode, men også takhøyden bak blir trolig bedre.

Motorer

Motorutvalget blir det samme. Det vil si to bensinmotorer på 1,4 og 1,6 liter med henholdsvis 105 og 115 hestekrefter. Én 1,6-liters dieselmotor med enten 90 eller 115 hester blir også tilgjengelig.

Til våren

Hyundai i30 stasjonsvogn skal vises på bilutstillingen i Frankfurt som åpner 11. september. Til Norge kommer den en gang utpå vårparten neste år.

  • Store bilder finner du her.
  • Vår rapport fra lanseringen av vanlige i30 kan du lese her.
  • Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder