Hyundai gjenføder Elantra

Elantra er blitt en aldri så liten suksess i Norge. Derfor er det knyttet stor spenning til høstens lansering av 2001-modellen. For Hyundai lover oss ikke bare en ansiktsløftning, men en helt ”ny” bil.

Hyundai gjenføder Elantra

  1. Stort bilde skrått forfra

For 2001-modellen av Elantra skal være en nyskapning fra topp til tå, eller fra hjulene og opp som Hyundai velger å utrykke det.

Lang, bred og høy

Huydai har denne gangen vist generøsitet både med tanke på lengde (449,5 cm), bredde (172 cm) og høyde (142,5 cm). Dermed blir nye Elantra større enn både Nissan Primera, Volvo S40 og Toyota Avensis. Som konkurrentene vil også Elantra, for første gang, valgfritt leveres som en firedørsbil.

Den voksne høyden til tross: Den nye Elantra vil på grunn av et aerodynamisk karosseri ha redusert luftmotstand. Derfor skal også bilen bli mellom fire og fem prosent mer økonomisk enn sin forgjenger.

Bil pakket med utstyr

Tradisjonen tro leveres den nye Elantra som en velutstyrt (prisen tatt i betraktning) bil fra fabrikken. Koreanerne skryter av ABS bremser og sidekollisjonsputer både for fører og forsetepassasjer. Følger vi listen nedover finner vi blant annet radio/CD-spiller, klimaanlegg, elektriske vindusheiser, sentrallås og startssperre.

200 km/t

Nytt karosseri betyr ofte ny motor under panseret. Denne gangen har bilfabrikken i Korea videreutviklet 1,6- og 2.0-literne som sitter i dagens Elantra, samt utviklet en helt ny toliters dieselmotor. Det sterkeste motoralternativet, en toliters bensinmotor med direkte innsprøytning, skal yte 139 hestekrefter og være kapabel til å sprenge 200 km/t-grensen.

Hemmelig pris

Om prisen velger Hyundai å holde munn. De tar allikevel bladet litt fra munnen når de opplyser at det koreanske bilmerket skal ivareta ryktet som ”en av mest-for-pengene bilene på veien”. Nissan Primera koster, som det billigste konkurrenten Hyundai selv velger å sammenligne seg med, i dag 211.000 kroner levert med en 1,6 liters motor. Tør vi spå en pris rundt 205.000 kroner når bilen lanseres i september?