Hyundai forbedrer garantien

I går, onsdag 2. januar, fjernet Hyundai 100.000-kilometers-grensen som tidligere har vært knyttet til den 3 år lange nybilgarantien. Dermed har Hyundai oppnådd å skille seg fra konkurrentene.

Vi har aldri skrevet så mye om nybilgarantier som vi gjorde i fjor. Det hele begynte i mai. Da kunne vi fortelle at MG- og Rover forbedret nybilgarantien fra 12 måneder til 3 år. Den 11. juni annonserte Ford at også de innførte 3 år nybilgaranti og den 1. september var det Opel sin tur.

D-dag 1. november

Men den virkelige D-dagen for norske bilgarantier kom den 1. november. Da annonserte Audi, Seat, Skoda, Volkswagen og Land Rover at disse merkene ville få 3 år nybilgaranti, mens BMW og Mercedes-Benz innførte 2 år nybilgaranti. Den 7. desember fikk også Volvo 2 år nybilgaranti, noe som resulterte i at Ford US ble alene om å tilby kun 12 måneder nybilgaranti på det norske markedet.

Nytt kappløp?

Med tanke på fjorårets store omveltninger, trodde vi at 2002 ville bli et kjedelig år i garanti-sammenheng. Nå er vi ikke lenger like sikre. For ved å innføre ubegrenset kilometer, kan Hyundai ha satt i gang nok et garanti-kappløp i Norge.

Lite å tape

Det er nemlig ingen tvil om at de 28 bilmerkene som i dag tilbyr 3 år/100.000 kilometer vil legge merke til Hyundais påfunn. Samtlige er også klar over at de som følger opp først vil få mest oppmerksomhet.

Og hva har de egentlig å tape? De færreste nordmenn kjører mer enn 33.000 kilometer i året uansett. Dermed vil kostnadene ved å fjerne 100.000-kilometersgrensen bli relativt begrensende. Vi spår derfor at flere bilimportører vil følge i Hyundais fotspor i nærmeste fremtid.

Hele listen over norske nybilgarantier finner du her.