Hyundai Atos 2000: Frosne dørlåser

Bilmerke: Hyundai Atos
Motor:
Årsmodell: 2000
Kilometerstand: 54000

Dørlåser på Atos
På Atos er det et vedvarende problem å få opp dørlåsene om vinteren. Jeg har sprayet med WD 40 og andre typer sprayer, men blir ikke kvitt problemet. Her om dagen måtte jeg gi opp å komme inn i bilen.

Jeg ser av brukstester at for dårlig virkningsgrad på brekket går igjen på flere generasjoner BMW. Selv har jeg en 316 touring 2004 med samme problem. Etterstramming er vel kurant, men hva kan gjøres for å utbedre problemet over tid.

Vann/fuktighet i frontlyktene er et allment problem, hva kan gjøres? Skal lykteglassene være tette eller skal det være lufting. Får høre motstridende forklaringer her.

Svar:
Når dørlåser blir trege på alle bilmerker så er det ikke alltid andre måter å fikse dette på enn å skifte ut selve låsen! Det blir fort rust og irr i denne mekanismen og når dette skjer så skal det ikke mye til for at små deler ikke vil samarbeide med resten! Du kan om mulig ta av låsen og legge den i diesel eller annen type løsningsmiddel og blåse reint med trykkluft før montering!

Når det gjelder BMW så er nok jevnlig ettersyn på bilverksted den beste måten å få håndbrekket fullgodt på! I mange tilfeller så er fuktighet og rust en stor årsak til at håndbrekket ikke virker tilfredstillende. Det gjelder ikke bare BMW.

Det er lufting på alle frontlys men noen har en tendens til å dugge mer enn andre og dette kan i noen tilfeller fikses ved å sette inn en ekstra lufteslange på baksiden. Ellers så er utbytting av lykter, enten det er frontlys eller blinklys, den beste og dyreste løsning!