Hyudai Coupé ansiktsløftes

Dagens Hyundai Coupé har knapt vært på markedet i tre år, men får snart sin midtlivs-oppussing.

Hyudai Coupé ansiktsløftes

  1. Fotoalbum


Dagens Hyundai Coupé, andre generasjon, ankom Norge ved utgangen av 2001. Et stort flertall av våre lesere mente den gang at dagens Coupé var et designmessig kvantesprang sammenlignet med forgjengeren - en oppfatning vi delte.

Hyundai Coupé starter på 236.000 kroner med 1,6-liters motor, og er dermed Norges billigste kupé. Hvis man da godkjenner kupé-betegnelsen - bilen har nemlig bakluke, ikke bagasjelokk. Vi hadde det uansett svært moro med denne bilen da vi testet den i september 2002.

Kraftigere toppmotorisering

Hyundai Coupé er også tilgjengelig med 2,0-liters motor (290.000) og en 2,7-liters V6-motor (396.000). Sistnevnte yter 167 hestekrefter og sørger for at bilen klarer 0 til 100 på 8,2 sekunder. Ifølge våre samareidspartner Automedia skal imidlertid denne motoren etter ansiktsløftingen yte 174 hestekrefter, noe som visstnok skal resultere i at bilen skal klare den velkjente øvelsen på 7,5 sekunder.

Mer forsiktig denne gangen


Første generasjon Hyundai Coupé, som kom i 1996, fikk en omfattende ansiktsløfting i 1999. Ikke alle mente at denne ansiktsløftingen var noe fremskritt. Heldigvis ser det ut til at den kommende ansiktsløftingen blir langt mindre dramatisk. Automedia tror bilen vil få noe mer aggressive frontlykter, en endret bakrute og nye detaljer på bakparten. I tillegg til dette, nye dørhåndtak og større hjul, er det visstnok lite som vil skille den ansiktsløftede utgaven fra dagens.

Mer eksklusivt?

Interiøret vil også gjennomgå endringer. Mykere plastflater samt sølvfarvet plast skal gjøre kupeen mer eksklusiv, mens bedre isolasjonsmaterialer skal gi et mer behagelig førermiljø.

Den ansiktsløftede Hyundai Coupé vil bli vist allerede på Paris-utstillingen i september og vil sannsynligvis bli lansert ved utgangen av 2004.

Du finner bilder av alle de tidligere Hyundai Coupé-variantene i denne artikkelen. Her finner du også den omtalte avstemmingen.

Store spionbilder finner du her.

Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder