Hybrid i Vesten og SUV i Østen

Kineserne foretrekker bensinslukende luksusbiler. Samtidig er salget av hybridbiler i USA i ekstrem vekst.

- SUV- og luksusbiler utgjør det raskest voksende markedet i Kina akkurat nå, sier Joseph Y.H. Liu, visepresident for markedsføring og salg i General Motors China, til nettstedet msnbc.

Derfor blir også Cadillac Escalade presentert som den største stjernen under årets bil-show i Beijing.

Forventer økning i SUV-salget

Bilsalget i Kina eksploderer, og ekspertene spår en økning på 15-20 prosent dette året. Det er størst etterspørsel etter store biler. Salget av SUV- og luksusbiler er forventet å øke med 40-45 prosent.

Dette er en trend som ønskes velkommen av bilprodusentene, som sliter med synkende interesse for disse biltypene i Europa og USA.

Hybridbilsalget 38 prosent opp

Cadillac Escalade. Vis mer


Totalt sett sank salget av biler med 3 prosent i USA i fjor. Samtidig økte salget av hybridbiler med 38 prosent. Dette ifølge nye tall fra markeds- og forskningsselskapet Monday by R.L. Polk & Co.

Analysedirektør i Polk, Lonnie Miller, tror ikke høyere bensinpriser er hovedgrunnen til at salget av hybridbiler øker i USA. Han tror det har mer å si for kjøperne at de nå har fått langt flere hybridmodeller å velge mellom. Som for eksempel Nissan Altima, Saturn Aura og Lexus LS600h. Toyota Prius var storselgeren i dette segmentet alene i flere år.

Prius mest pop

Toyota Prius Hybrid. Vis mer


En annen viktig faktor er at hybridbiler nå har vært på markedet lenge nok til at forbrukerne har begynt å stole på teknologien. Toyota Prius forble den mest solgte hybridbilen i USA i 2007. Hele 51 prosent av alle solgte hybridbiler i USA i fjor var av typen Prius.

California er fortsatt den staten i USA med flest hybridbil-salg. 26 prosent av alle hybridbil-registreringer i USA i fjor, ble gjort der. Florida, New York, Texas og Washington følger etter California på hybridbil-topplisten.

Kilde: Msnbc.msn.com