Foto: STATENS VEGVESEN
Foto: STATENS VEGVESENVis mer

Hvor tung tilhenger?

Et ypperlig verktøy for den som ikke vet.

Det er ikke lett å holde tunga rett i munnen når det gjelder regler for hva slags tilhenger du kan trekke etter bilen. Det er tre parametere som skal stemme overens. Hva slags bil er det snakk om, hva slags henger er det snakk om, og til slutt er det viktig hva du har førerkort for.

Ikke få panikk om førerkortet har gått ut på dato

Da det nye regelverket tro i kraft ble det masse rabalder, for en mengde bileiere kunne brått ikke lenger trekke campingvognen sin lenger. Løsningen ble da å lage en såkalt unntaksregel, den etter hvert mer omtalte campingvognregelen.

Strengere prikkbelastning

Statens vegvesen har antagelig selv innsett at situasjonen kan være uoversiktlig, men for å bøte på problemet har de laget en kalkulator som gjør det enklere for oss brukere å fortsatt kjøre med loven i hånd. I tillegg har de laget informative foldere som forteller i korte, men korrekte trekk hva du kan hekte lovlig bak på bilen din.


Har du lov å trekke, så får du eksempelvis opp et bilde som dette:

 Foto: STATENS VEGVESEN
Foto: STATENS VEGVESEN Vis mer


Tre ting

For å få riktige tall ut av kalkulatoren trenger du å vite registreringsnummeret på bilen som skal trekke, registreringsnummeret på hengeren, og hvorvidt du har førerkort klasse B, eller BE.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kalkulatoren finner du her.

Her kan du laste ned informasjon om hva du kan trekke.