Hvor skal hatten henge?

Askeladden 705 Voyager er ingen sportsbåt - det skal den heller ikke være, trass i at båten har fartsressurser nok.

Publisert
Hvor skal hatten henge?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det dreier seg om komfort, om sjølivets gleder og om kvalitet. Derfor reagerer vi nok også så sterkt på teakbenken som taktfast ligger og slår mot glassfiberet i innerlineren på 705 Voyager. Et ødelagt feste unnskylder Askeladden seg med, dårlig vedlikehold sågar. Sannheten er vel heller at festeanordningen er kraftig underdimensjonert.

Hvorfor vi reagerer så kraftig? Fordi det ikke er så mye annet å reagere på hva gjelder sammenskruingen av 705 Voyager - og fordi vi ikke skjønner hvorfor det skal spares inn på to fester til ti kroner stykket.

Taket som ble forsterker

Det er november i Bergen, men gradestokken har likevel greid å krype over ti grader celcius. Det er nesten som en sommerdag på Østlandet - spesielt dersom vi bruker årets sommer som sammenlikningsgrunnlag. Likevel, lysten til å kjøre åpent var ikke spesielt påtrengende. Derfor lot vi kalesjen gjøre det den er konstruert for, å beskytte oss mot vær og vind - noe den da også greide. Men turen med kalesjen på plass ble likevel ikke så harmonisk som den ville ha vært med himmelen som tak.

For 3,6-liters slagvolum lar seg høre, spesielt når drivstoffet er diesel og MerCruiser-aggregatet bruker turbo for å piske effekten opp i respektable 170 hester (på propellakselen). Under hele turen lot vi oss irritere av turboens intense hvin, og av motorens mitraljøseliknende knatring. Irritasjonsmomenter som, om de ikke hadde blitt helt borte, i alle fall hadde blitt kraftig redusert dersom kalesjen hadde vært slått ned.

God natt

Askeladden 705 Voyager er flaggskipet til Askeladden, og det merkes. Plassforholdene er gode, og utstyrsnivået er høyt. Foruten stålvask, har 705 Voyager kjøleskap og kokeplate som standard. I tillegg har Askeladden vært særdeles rause med utdelingen av teak til 705 sitt interiør - og ønsker du mer er listen lang.

Askeladden 705 Voyager er ikke noen daycriuser, den er en overnighter. Det betyr at du har sovemulighet og toalett om bord. Og plassutnyttelsen er bedre enn man kan forvente, tatt i betraktning at båten tross alt ikke er lengre enn 23 fot. For i forpiggen finnes det to dobbeltsenger, sofa og toalett - plass nok for en familie på fire med andre ord.

Plass og komfort har altså Askeladden 705 Voyager, men hvordan takler den hordalandsk sjø i november? Les fortsettelsen i "Testloggen"

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer