Hvilket merke er dette...?

Chrysler har nå avduket sin nye mellomklassesedan. Den heter Chrysler 200. Eller?

Lancia 200? Kan det være noe for det norske markedet? Vi skal innrømme at vi stiller oss tvilende. Særlig i og med at denne nye Chrysler-modellen, som nettopp er presentert i USA, og som skal i salg før slutten av året, er en direkte etterfølger av Sebring, og det kan ikke sies å ha vært noen stor suksess.

Da var søster-modellen Dodge Avenger noe mer spennende. Den har vi testet: Les her!

"Same shit, new wrapping"?

Å dømme etter linjene vi ser på disse bildene er ikke dette noen revolusjon i bilverdenen. Dessuten kommer den kun som sedan, i motsetning til sin adskillig tøffere storebror, Chrysler 300C. Norge er som kjent et utpreget stasjonsvogn-marked. Vi vet ellers ikke så mye om bilen annet enn at den er basert på sin forgjenger, og at den i USA kan forsynes med en 2.4 rekkefirer på cirka 170 hester eller en 3.6 V6 Pentastar-motor. Skal den bli aktuell i Europa utenom Russland må den få et dieseltilbud i tillegg.

Lancia Delta kom som ny modell i 2008. Her i Genève -08. Foto: Knut Moberg
Lancia Delta kom som ny modell i 2008. Her i Genève -08. Foto: Knut Moberg Vis mer


Lancia-comeback

Dette høres jo uspennende ut. Hvorfor snakker vi da om spenning? Og hvorfor "Lancia 200" innledningsvis? Jo, fordi det er Fiat-konsernet som i fjor overtok Chrysler, fordi alle forhandlerkontrakter i Europa ble oppsagt med virkning fra 31. mai 2011, og det er blitt uttalt fra konsernets side at Chrysler-modeller som skal selges i Europa i fremtiden vil bli av merket Lancia. Lancia er et merke de fleste bilentusiaster har savnet her i landet i mange år, selv om to eksemplarer av nye Lancia Delta faktisk er registrert så langt i år. Uansett: Tanken på at det italienske "halv-premium"-merket skal gjøre come-back i Norge er unektelig spennende!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så spørs det da, hva slags produkter som i så fall vil skjule seg bak det ærverdige emblemet...