Hvilket land lager de beste bilene?

"Tysk perfeksjon", "japansk kvalitet", "italiensk design", "amerikanske muskler", "britisk stil", "svensk sikkerhet" eller "fransk komfort". Hvilket bilproduserende land er din favoritt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Hvilket land lager de beste bilene?

Hva mener du?

Hvilket land lager de beste bilene? (Avsluttet)
Tyskland(40%) 1851
Japan(31%) 1451
Sverige(10%) 451
Frankrike(5%) 241
Italia(5%) 212
USA(4%) 167
Sør-Korea(2%) 114
Tsjekkia(2%) 98
Storbritannia(2%) 76
Spania(0%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Japan: Toyota Avensis
Japan: Toyota Avensis Vis mer
Tyskland: Volkswagen Golf
Tyskland: Volkswagen Golf Vis mer
USA: Dodge Viper
USA: Dodge Viper Vis mer
Sør-Korea: Hyundai Santa Fe
Sør-Korea: Hyundai Santa Fe Vis mer
Italia: Alfa Romeo 159
Italia: Alfa Romeo 159 Vis mer
Frankrike: Peugeot 207
Frankrike: Peugeot 207 Vis mer
Sverige: Volvo V50
Sverige: Volvo V50 Vis mer


Er du amcar-entusiast? Anglofil? Italofil? Tysker-fantast? Eller er du blant dem som beundrer den japanske bilindustrien? I dagens uhøytidelige avstemning overlater vi til våre lesere å bestemme hvilket land som lager de beste bilene.

Vi har valgt å kun ta med land som eksporterer biler til Norge, og har derfor luket ut bilproduserende nasjoner som Kina, Romania og Russland. Det betyr at vi blir sittende igjen med ti land - syv europeiske, to asiatiske og ett amerikansk.

Japan: Ni merker

Et av de viktigste bilproduserende landene, målt i antall bilmerker som markedsføres i Norge, er Japan. Japan er nemlig representert ved hele ni bilmerker - Daihatsu, Honda, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki og sist, men ikke minst, Toyota.

Tyskland: Ni merker

Også Tyskland er representert ved ni bilmerker - Audi, BMW, Maybach, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Smart og Volkswagen. I tillegg kommer Fords europeiske gren. Til tross for sitt amerikanske opphav og eierskap er nemlig de fleste enige om at Ford Europa må beskrives som en tysk bilprodusent.

Storbritannia: Syv merker

Hvis man tar utgangspunkt i produksjonstall er ikke Storbritannia lenger noe stort bilproduserende land. I tillegg er samtlige britiske bilprodusenter av betydning eid av utenlandske selskaper. Målt i antall bilmerker som markedsføres i Norge, havner imidlertid Storbritannia høyt på listen. Storbritannia kan blant andre skilte med bilmerkene Jaguar, Land Rover og Mini. I tillegg kommer Bentley og Rolls Royce. Disse eksklusive bilmerkene markedsføres riktignok ikke aktivt i Norge, men forhandles av henholdsvis Jaguar- og BMW-importøren. I tillegg må vi nevne MG og Rover, selv om disse merkene for tiden ikke er i produksjon.

USA: Fem merker

Det neste landet på listen er USA, som er representert ved fem merker - Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge og Jeep. Chevrolet US er forøvrig på vei ut og erstattes i stedet av et annet General Motors-merke: GMC.

Sør-Korea, Frankrike og Italia

Sør-Korea stiller med fire merker i Norge - Chevrolet (Daewoo), Hyundai, Kia og Ssangyong, mens Frankrike stiller med tre - Citroën, Peugeot og Renault. Italia er representert ved Alfa Romeo og Fiat. Ferrari mangler for tiden importør her i landet, mens Lamborghini - i hvert fall på papiret - hører inn under Harald A Møller-paraplyen.

Sverige, Spania og Tsjekkia

Vi må selvsagt heller ikke glemme Sverige, som eksporterer både Saab og Volvo til Norge. Seat er riktignok eid av det tyske Volkswagen-konsernet, men er likevel å anse som et spansk merke. Samme problemstilling gjelder Skoda, som til tross for tysk eierskap er å anse som et tsjekkisk bilmerke.

Til 9. oktober

Hvilket av disse ti bilproduserende landene står ditt hjerte nærmest? Si din mening i dagens avstemning, som vil være aktiv til mandag 9. oktober 2006. Hvis du brenner for saken er det ingen ting i veien for at du tar kontakt med venner, slektninger, kolleger, bilklubber og andre som kan bidra til at nettopp ditt favoritt-land vinner.

Juksestemmer fjernes

Juks i form av automatisk stemmegiving og andre tekniske løsninger er imidlertid ikke tillatt. Slike stemmer vil som vanlig bli fjernet av vår IT-avdeling.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!