Undersøkelse viser at overraskende mange nordmenn er usikre på hvilken bilmodell de faktisk eier. Foto: Per Ervland
Undersøkelse viser at overraskende mange nordmenn er usikre på hvilken bilmodell de faktisk eier. Foto: Per ErvlandVis mer

Hvilken bilmodell jeg kjører? Hmm...

Så godt som alle vet hvilket bilmerke de eier. Men når det kommer til bilmodell, må hele 1 av 4 nordmenn melde pass.

De oppsiktsvekkende opplysningene kommer frem i en stor undersøkelse utført av meningsmålingsinstituttet Opinion på vegne av nettannonseselskapet Finn. Opinion har snakket med 1.015 nordmenn som har kjøpt bil det siste året.

Og undersøkelsen viser at nordmenn har stor bevissthet omkring bilmerker. I hvert fall klarer 99 prosent av respondentene å svare når de blir spurt hvilket bilmerke de kjøpte sist.

Men når de samme personene blir spurt om hvilken modell det dreide seg om, så stokker det seg for hele 25 prosent av respondentene, som velger å svare "Vet ikke".

Nesten 1 av 3 kvinner

Når tallene brekkes ned på kjønn, viser det seg at menn har et mer bevisst forhold til bilmodeller enn kvinner. Mens "bare" 19 prosent av de mannlige respondentene svarer "Vet ikke", må nesten 1 av 3 kvinner (31 prosent) ty til dette svaralternativet.

De yngste mest usikre

Hva med deg?

Vet du hvilken bilmodell du eier? (Avsluttet)
Ja(98%) 2900
Nei(1%) 40
Vet ikke :)(1%) 30
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
«Mens "bare" 19 prosent av de mannlige respondentene svarer "Vet ikke", må nesten 1 av 3 kvinner (31 prosent) ty til dette svaralternativet.»Når det kommer til aldersgrupper, viser undersøkelsen at "bare" 18 prosent av respondentene i aldersgruppen 25-34 år er usikre. I aldersgruppen 35-44 år svarer 19 prosent "Vet ikke". Også de eldre (45-54 år og 55-60 år) kommer bedre ut enn gjennomsnittet med henholdsvis 22 og 23 prosent uvitenhet om hvilket bilmerke de eier.

Den mest usikre aldersgruppen er derfor 16-24-åringene (ja, 16). Her svarer hele 4 av 10 at de faktisk ikke vet hvilken bilmodell de kjøpte det siste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide kommer tilbake med flere artikler basert på den store Finn-undersøkelsen, som inneholder en rekke interessante tall.

Kilder: Finn, Opinion

Les også:

  • DinSide Motors juveler