Foto: Gabriel Rabhi
Foto: Gabriel RabhiVis mer

Hvilken Audi kan nå dette være...?

Porsche utviklet Panamera. Så overtok VW/Audi Porsche. Det kan det komme spennende ting ut av...

Det er tydeligvis Gabriel Rabhis oppfatning også. Det er nemlig han som har designet denne R7-versjonen av Audi.

A8+R8

Da vi så bildene første gang, selv om vi nøler litt med å applaudere måten frontlyktene er integrert i helheten på, ble vi imponert over hvor raskt Audi har klargjort en prototype på noe som kan se ut som om det kombinerer A8-luksus og R-8-sportslighet på en finurlig måte.

Kunstnerisk?

Etter litt detektivarbeid viste det seg imidlertid at Audi ikke har noe med bilen å gjøre (enn så lenge i hvert fall). Bildene er faktisk produsert av en fransk kunstner (ovennevnte Gabriel Rabhi) og det er via hans hjemmesider bildene har havnet på et entusiastforum eller to. Og det skulle da også bare mangle. Mannen har tydeligvis forstått en del når det gjelder det som utgjør Audis merkeidentitet.

Mix av innflytelser

Rabhi presiserer at det ikke interesserte ham å lage en spektakulær men uoppnåelig skisse av en fantasiverdenens R7, men derimot å designe bilen på en måte som er forenlig med kravene som stilles for at serieproduksjon skal være mulig. Metoden er inspirert av nyere amerikansk neo-retro-stil og linjeføringen integrerer både britisk-inspirert sportsbildesign over taklinjen, Porsche 911 når det gjelder hekken og kraftfull Audi-personlighet foran. For øvrig er ikke mannen en gang profesjonell bildesigner men grafisk designer og dataspill-utvikler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men han er også bil-entusiast med en viss forkjærlighet for Audi siden barndommen.

Og det synes.

Foto: Gabriel Rabhi
Foto: Gabriel Rabhi


Artikkelen ble første gang publisert 14. september 2009.