Hvilestilling i bilen dreper. Sjokkvideo!

NAFs tyske søsterorganisasjon advarer kraftig mot å legge bena på dashbordet, noe svært mange passasjerer i forsetet gjør på langtur.

Publisert
Sist oppdatert
I det hele tatt er denne videoen en alvorlig tankevekker i forkant av bilferien.


Det er svært skremmende bilder som blir presentert på ADACs hjemmesider, der man kan se en film som viser hvordan det går med passasjerene i en standard VW Golf som kolliderer i 64 kilometer i timen, og hvor sikkerhetsutstyret ikke brukes riktig.

ADACs video.

Hvilestilling som dreper

Frontpassasjeren som har lagt bena på dashbordet, en vanlig hvilestilling på langtur, særlig for kvinnelige passasjerer, pådrar seg alvorlige - i mange tilfeller livstruende skader.

Hvilestilling i bilen dreper. Sjokkvideo!

Kollisjonsputen sprenger hanskerommet og presser bena ut gjennom frontruten, mens sikkerhetsbeltet skjærer seg inn i magepartiet med de skader det kan medføre for indre organer.
Man ser tydelig av denne sjokkvideoen at passasjeren i en slik situasjon skal være utrolig heldig om hun eller han overlever.

Mye kan gjøres feil

Kollisjonstesten fra ADAC viser dessuten andre eksempler på feil bruk av bilens sikkerhetsutstyr; barn som er festet på feil måte i barnesetene med fatale konsekvenser samt føreren som stoler på kollisjonsputen og dropper setebeltet. I det hele tatt er denne videoen en alvorlig tankevekker i forkant av bilferien.

Se den skremmende videoen her! (NB: den er tyskspråklig.)


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer