Konseptbilen Bluesport virker forholdsvis ferdig, men produksjonen henger i løse luften Foto: Volkswagen
Konseptbilen Bluesport virker forholdsvis ferdig, men produksjonen henger i løse luften Foto: VolkswagenVis mer

Hva skjer med drømmebilen?

For halvannet år siden viste Volkswagen noe som virket som det perfekte sportsbilkonseptet. Alt tydet på at den skulle produseres. Men hvor er den nå?

Konseptbilen Bluesport ble vist på Detroit-utstillingen tidlig i 2009 og vakte stor oppmerksomhet og begeistring. Volkswagen hadde klart å putte fullblods sportsbilegenskaper inn i en bil som både hadde miljøbilspesifikasjoner og lå an til å få en overkommelig og folkelig pris.

Trikset var å bygge midtmotorbilen liten og lett, og putte inn en 2,0-liters dieselmotor på 180 hestekrefter til å drive bakhjulene. 0-100 skulle gå på 6,6 sekunder og CO2-utslippet ligge på lave 113 gram.

Dårlig timing

Siden dette har prosjektet hengt litt i løse luften. Timingen med finanskrisen var naturligvis dårlig og interne stridigheter mellom Volkswagen, Porsche og Audi har komplisert saken. Nå kommer det nye rykter fra bilmagasinet Automobile som melder at det er vanskeligheter med å bli enige de tre merkene i mellom som holder prosjektet tilbake.

Les mer om Bluesport her.

Skepsis

Det har hele tiden ligget i kortene at dette skulle være et samarbeidsprosjekt mellom den tyske familietrioen, men ulike behov og ønsker skaper problemer. I følge Automobile er Porsche bekymret for at en ny og rimeligere innstegsmodell vil konkurrere for mye med Boxster både salgsmessig og egenskapsmessig. Dessuten er man etter sigende skeptisk til at flere av egne modeller skal utvikles av andre. At integreringsprosessen av Porsche i Volkswagen-konsernet ikke er fullført ennå, gjør heller ikke saken lettere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Audi på sin side er mer opptatt av R8-salget og ser ikke behovet for en ny sportsbil mellom R8 og TT, selv om bilpressen lenge har ventet på R4 som denne bilen trolig ville blitt kalt.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: VolkswagenNok å gjøre

Volkswagen selv, som virker å være pådriveren i dette prosjektet, har også hendene fulle med andre ting, blant annet utviklingen av neste Golf og den nye minibilfamilien. Derfor har man også uttalt at sportsbiler ikke er Volkswagens førsteprioritet for øyeblikket.

Langt igjen

Det kan dermed se ut som om det som virket som en nærmest produksjonsklar bil tilpasset både økonomisk vanskelige tider og økende miljøfokus, ikke kommer med det første. Antakelig vil det ta minst et par år fra et eventuelt klarsignal gis og arbeidet begynner for fullt til bilen er klar for markedet. Dermed snakker man trolig tidligst 2013 for denne bilen. Om man da blir enige.

Kilde: Automobile