Hva koster drømmebilen?

Tilbakemeldinger fra dere lesere er nyttig, og dere er også de viktigste testerne av våre tjenester.

Unngå å bli lurt. Bruk bruktbilkalkulatoren på DinSide.
Unngå å bli lurt. Bruk bruktbilkalkulatoren på DinSide. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruken av våre kalkulatorer har blitt veldig utbredt for mange av våre lesere. Det gjelder i høyeste grad også bruktbilpriskalkulatoren.

Lesertest

Tilbakemeldingene på kalkulatoren som beregner bruktbilpriser har variert mye. Alt fra glitrende gode forslag til forbedringer og forandringer, til ikke fullt så konstruktive bidrag har tikket inn til redaksjonen. Uansett så har dette resultert til at det nå fungerer enda bedre, og nytten av kalkulatoren skal være enda større.

Egne vurderinger

Det er mange muligheter for feil i datagrunnlaget. Vi har nå laget justeringer som fjerner opplagte "tastefeil" og annet grums. Vi har også justert ”straffen” for høyere kilometer enn gjennomsnittet og belønningen for lavere kilometer enn gjennomsnittet. I tillegg vil kilometerstanden ha mindre og mindre betydning jo eldre bilen er. Varebiler som er kategorisert feil i annonsene skal også bli fjernet fra grunnlaget.

Jeg vil sjekke hva min bil er verdt

Lenk til bruktbilprisene ligger også under overskriften priser i venstremargen.

Dette er grunnlaget

Applikasjonen søker etter biler som er til salgs eller nylig er solgt blant alle bruktbilannonsene hos Bilguiden og Finn. Totalt utgjør dette for øyeblikket 31.180 bruktbiler.

 • Du oppgir enkel informasjon bilen din; merke, modell, kjørelengde, årsmodell, type, motor (fritekst).

  Det er enkelt

  Vi lager et eksempel. Du eier en 1996 modell Ford Mondeo stasjonsvogn med 2-litersmotor som har gått 150.000 kilometer. Slik gjør du det:

 • Merke: Ford
 • Modell: Mondeo
 • Kjørelengde: 150000
 • Årsmodell: 1996
 • Type: Stasjonsvogn
 • Fritekst: 2,0

  Klikk på Beregn-knappen. Applikasjonen foretar et søk hos Bilguiden og Finn og sier at bilen din per i dag er verdt omtrent 116.000 kroner.

  Jeg vil sjekke hva min bil er verdt

  Forklaring

  Applikasjonen har da regnet ut gjennomsnittsprisen for bilen din og kompensert for kilometeravvik. Den har trukket i fra 5% prutningsmonn, fordi vi tar utgangspunkt i at de fleste biler har en noe lavere salgspris enn det de er annonsert for. Skal du kjøpe bil må du i de fleste tilfeller legge til omregistreringsavgift.

  Hva du må ut med i omregistreringsavgift finner du ut på denne lenken.