Hva er bilen din verdt?

Skal du bruke bilen din som innbyttebil når den nye bilen skal kjøpes? I så tilfelle bør du ikke slå til på første og beste tilbud!

Boken "Norske Bruktbilpriser" lages av Synergi Informasjonsutvikling, og gjengis på internett i samarbeid med DinSide.

Copyright © Synergi Informasjonsutvikling og DinSide
Boken "Norske Bruktbilpriser" lages av Synergi Informasjonsutvikling, og gjengis på internett i samarbeid med DinSide.

Copyright © Synergi Informasjonsutvikling og DinSide Vis mer

Året er snart omme, og med årsavslutningen kommer statistikken. For bruktbilomsetningen ser den bra ut, selv om både nybilomsetningen og bruktimporten gikk ned med henholdsvis 5,5 prosent og 0,9 prosent. Omsetningen av bruktbiler gikk nemlig opp med 1,3 prosent.

Halvparten over 10 år gamle

Deler vi det opp ser vi at omsetningen av inntil fire år gamle bruktbiler gikk tilbake med 1,9 prosent i forhold til i fjor. Biler som er fem år gamle har derimot hatt en formidabel omsetningsøkning. Hele 32 prosent har omsetningen økt hittil i år. Halvparten av bruktbilene som skifter eier er over 10 år.

Få best innbyttepris!

Som bruktbilkjøper bør du ha is i magen i disse dager. Det er mye bruktbiler i markedet. Derfor bør du koste på deg å sjekke litt fler bruktbilforretninger enn forretningen på hjørnet, og du bør forhandle prisen. Overvei også å selge bilen privat fremfor å la en bruktbilforhandler kjøpe bilen av deg eller å gi den som innbytte. Du vil nemlig uansett markedssituasjon tjene mer på å selge bilen selv fremfor å la noen andre selge den for deg.

Sjekkliste:

1. Sjekk innbyttepris både hos merkeforhandlere av eget og andre merker. Sjansen for god innbyttepris er best hos merkeforhandleren.
2. Sjekk innbyttepris hos flere merkeforhandlere både i og utenfor distriktet du bor i.
3. Selv profesjonelle bilforhandlere lar seg imponere av biler som er rene og pene -- ikke dra til en forhandler for å diskutere innbyttepris med en bil som er møkkete både inn og utvendig.
4. Om du ikke kan prute på nybilprisen -- "prut" på innbytteprisen! Byr forhandleren deg 200.000, si at bilen er verdt minst 220.000.
5. Bruk vår prisliste aktivt. Den nederste prisen ("Netto inn-prisen") er en beregnet innbyttepris utfra bilens Bruktbilpris.
6. Husk på at lengre kjørelengde enn gjennomsnittet kan trekke ned prisen med så mye som 50 øre pr. kilometer over gjennomsnittet. Normalt gir ikke kortere kjørelengde enn gjennomsnittet like høye påslag i prisen.
7. Aldri, aldri godta det første tilbudet du får, og
8. Lykke til. Ha is i magen.