Hva er bilen din verdt?

DinSide lanserer i dag en suveren bruktbilpriskalkulator for å beregne markedsprisen på bilen din - eller bilen du drømmer om å kjøpe.

Unngå å bli lurt. Bruk bruktbilkalkulatoren på DinSide.
Unngå å bli lurt. Bruk bruktbilkalkulatoren på DinSide. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Applikasjonen er nyttig både når du skal finne ut hva bilen DIN er verdt, og som er pekepinn på hva du bør betale for din NYE bil.

Heretter blir det vanskeligere for bruktbilselgere å lure våre lesere. Ved hjelp av vår nye bruktbilkalkulator kan du i løpet av få sekunder skaffe deg det totale overblikket over mesteparten av bruktbiltilbudet i Norge. DinSides verdivurdering av bruktbiler er basert på fakta om bruktbilmarkedet akkurat nå.

Bruktbilkalkulatoren finner du her

Dette er grunnlaget

Applikasjonen søker etter biler som er til salgs eller nylig er solgt blant alle bruktbilannonsene hos Bilguiden og Finn. Totalt utgjør dette nesten 30.000 bruktbiler.

Det er enkelt

Du oppgir enkel informasjon bilen din; merke, modell, kjørelengde, årsmodell, type, motor (fritekst) og litt om hvilket utstyr du har. Vi lager et eksempel. Du eier en 1996 modell Ford Mondeo stasjonsvogn med 2-litersmotor som har gått 150.000 kilometer. Slik gjør du det:

 • Merke: Ford
 • Modell: Mondeo
 • Kjørelengde: 150000
 • Årsmodell: 1996
 • Type: Stasjonsvogn
 • Fritekst: 2,0

  Klikk på Beregn-knappen. Applikasjonen foretar et søk hos Bilguiden og Finn og sier at bilen din per i dag er verdt omtrent 110.000 kroner.

  Jeg vil sjekke hva min bil er verdt

  Forklaring

  Applikasjonen har da regnet ut gjennomsnittsprisen for bilen din og kompensert for kilometeravvik. Den har også trukket i fra 5% prutningsmonn, fordi vi tar utgangspunkt i at de fleste biler har en noe lavere salgspris enn det de er annonsert for. Skal du kjøpe bil må du i de fleste tilfeller legge til omregistreringsavgift. Det du må ut med i omregistreringsavgift finner du ut på denne lenken.

  Egne vurderinger

  Det er muligheter for feil i datagrunnlaget. Det kan være tastefeil fra dem som har lagt inn annonsene. Noen håper kanskje på drømmepriser og i tillegg kan det dukke opp priser på varebil klasse 2 (grønne skilter) blant personbilene. Det er derfor nyttig å være grundig å prøve seg litt frem. Bruk verktøyet aktivt!

  Jeg vil sjekke hva min bil er verdt

  Her kan du regne ut avgifter ved bruktbilimport.

  Lykke til!

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!