Peugeot 807 har en del praktiske aspekter, som for eksempel skyvedørene. Men etter ti år er den, tross en minimal fornyelse, langt fra den mest aktuelle familiefrakteren på markedet.
Peugeot 807 har en del praktiske aspekter, som for eksempel skyvedørene. Men etter ti år er den, tross en minimal fornyelse, langt fra den mest aktuelle familiefrakteren på markedet.Vis mer

Husker du Peugeot 807?

Peugeot 807 er riktignok ingen veteranbil, men er likevel en veteran blant flerbruksbilene.

Da Volkswagen omsider disket opp med en helt ny Sharan for to år siden, avløste den en modell som hadde vært på markedet i hele 15 år, eller mer enn dobbelt av det som er vanlig livssyklus for en bil.

Har passert ti år

Det er et stykke igjen dit for Peugeots store flerbruksbil, 807, men fornyelsen som kommer nå har som mål å friske opp karrièren til et kjøretøy som ble lansert for over ti år siden. Vi kjørte den første gang i Paris i juni 2002.

Svært forsiktig fornyelse

Peugeot kaller denne 807en "ny", men det er åpenbart etter å ha kastet noen blikk på bilen fra alle vinkler at den i beste fall er "fornyet". Det er ganske opplagt at Peugeot, som sliter i økonomisk motbakke for tiden på grunn av Europa-krisen, ikke har ansett at modellen var verdt en grundig oppgradering.

Peugeot 807 har en del praktiske aspekter, som for eksempel skyvedørene. Men etter ti år er den, tross en minimal fornyelse, langt fra den mest aktuelle familiefrakteren på markedet.

Dermed er det ytre svært forsiktig retusjert, med merkets nye logo på grillen og i hekken, samt en redesignet øvre del av bakluken. Interiøret får en ny dekor kalt «Mistral», i sort, som inkluderer bekledning av dashbord og dørpaneler i alcantara.


Mer moderne motorer

Motorene er imidlertid en god del mer moderne enn de som ble plassert i 807 ved lansering for ti år siden. Heretter er det kun diesel som gjelder, og det dreier seg om den relativt effektive toliteren, 2.0 HDI som kan bestilles i en versjon med 136 hestekrefter og en med 163. I begge tilfeller oppgis CO2-utslippet til 155 gram per kilometer. Den sterkeste versjonen er tilgjengelig med en sekstrinns automatkasse - da stiger utslippet til 189 gram CO2 per kilometer, hvilket må sies å være et altfor høyt tall i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5008 er bilen

Vi vil tro dette er en bil for spesielt interesserte - Peugeot har fått til mye bedre saker siden denne bilen første gang ble lansert, og spesielt den moderne og effektive familiefrakteren 5008, som - selv om den er endel mindre - vil kunne fylle de fleste av de samme behov som 807 både mer økonomisk og mer bekvemt.

Duell: Mitsubishi Grandis mot Peugeot 807