Husk dette når du lager bilannonsen

Slik selger du bilen raskere, enklere og med ønsket resultat

<b>TA DEG TID: </b> Presenter bilen på en måte som gjør den attraktiv og spennende. Ville du klikket deg inn på annonsen?  Foto: Espen Stensrud / Autofil
TA DEG TID: Presenter bilen på en måte som gjør den attraktiv og spennende. Ville du klikket deg inn på annonsen? Foto: Espen Stensrud / AutofilVis mer

I skrivende stund er det lagt ut i overkant av 51.000 biler på finn.no. Selv om ikke alle er konkurrenter til din bil, gjelder det å skille seg ut fra resten.

Men hva er det som skiller en god fra en dårlig annonse?

Gode bilder

Det sies det tar et femtedels sekund å forelske seg, og at det er førsteinntrykket som avgjør om du går videre til handling.

Slik er det også for kjøp og salg.

SELGES SOM DEN STÅR: Kan bety så mangt. Ta deg tid til å vaske bilen og flytt den til et takknemmelig miljø. Foto: Faksimile: Finn.no
SELGES SOM DEN STÅR: Kan bety så mangt. Ta deg tid til å vaske bilen og flytt den til et takknemmelig miljø. Foto: Faksimile: Finn.no Vis mer


Det første en ser når en blar igjennom hundrevis av annonser er bildene. Det spiller ingen rolle hva du selger, så lenge potensielle kjøpere kan se et godt bilde av bilen.

Les også: Risikabelt å selge bil

Finn.nos PR- og informasjonssjef, Kristina Eia Kirkholm, forteller at gode bilder er avgjørende.

- Dårlige bilder gjør det vanskelig å vurdere bilens tilstand, da blir ofte annonsen ikke vurdert engang, sier hun til Dinside.

GODT EKSEMPEL: Plasser bilen med en heller nøytral bakgrun så bilen kommer i fokus.  Foto: Faksimile: Finn.no
GODT EKSEMPEL: Plasser bilen med en heller nøytral bakgrun så bilen kommer i fokus. Foto: Faksimile: Finn.no Vis mer


Les også: Du har ansvar for bilen, selv etter salg

Opplysningsplikt

Husk at ikke alle nødvendigvis har like god peiling på bil.

Forklar derfor med enkle ord hvordan bilen oppleves for deg, hvor lenge du har hatt den og til hvilket bruk du har kjørt den.

Som selger har du opplysningsplikt, noe som betyr at du kan bli sittende med ansvaret for feil du burde ha visst om i etterkant.

- Ærlighet er en ting, men overdreven ærlighet er noe ganske annet. Har du virkelig lyst å selge, så må jo noen ha lyst til å kjøpe, fortsetter Kristina Eia Kirkholm.

Smart prising


En tabbe enkelte gjør er å legge til omregistreringsavgift i tillegg til ønsket pris.
Det er en klassisk avskrekkende manøver å prise salgsvaren rett under et stort tall.

Det er lettere å gå med på 99.900 kroner enn 101.500 kroner.

Husk også at det er normalt å ha et prutningsmonn når en kjøper og selger bruktbil.

- Sjekk hva andre selger samme bil for på nett, og legg deg på samme nivå som andre, eventuelt litt lavere. Tenk nøye gjennom hvor mye du vil la en kjøper prute før du er i forhandlinger, sier Finn-eksperten.

Vær tilgjengelig

Har du perioder på dagen du ikke vil være tilgjengelig på telefon er det smart å oppgi dette i annonsen. Da slipper du unødvendig mange ubesvarte anrop, og de interesserte slipper å føle at de maser.

Les også: Slik oppdager du kilometer juks

Så fort salget er på plass er det lite du som selger trenger bekymre deg over. Send inn del to av vognkortet med underskrift fra deg og kjøperen.

Det er ditt ansvar, og du vil heller ikke få hevet forsikringen før dette er gjort.