Parkering i Danmark med p-skive

Husk denne om du skal parkere i Danmark

Ved parkering på offentlig sted, må du ha en parkeringsskive i frontruta.

HUSK P-SKIVE: Vil du unngå bot når du ferierer med bil i Danmark, å du skaffe deg en slik. Foto: Berit B. Njarga
HUSK P-SKIVE: Vil du unngå bot når du ferierer med bil i Danmark, å du skaffe deg en slik. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du parkere i Danmark, lønner det seg å skaffe en parkeringsskive som den på bildet - og bruke den. Hvis ikke kan du få bot, selv om du ellers parkerer lovlig.

Husk p-skive

Ifølge bilorganisasjonen FDM i Danmark, er det krav om p-skive på offentlige veier og parkeringsplasser. Også på private parkeringsplasser kan det være krav om å bruke parkeringsskiva, så sjekk etter info om at p-skive er påbudt, før du forlater bilen.

Da Dinside besøkte Danmark fikk vi tildelt en slik parkeringsskive av overnattingsstedet vårt. Ifølge pressekontakt Jennifer Bråthen i Visit Danmark, får du kjøpt dem på blant annet danske supermarkeder.

Her gir vi deg de viktigste reglene du bør vite om, for å bruke p-skiva riktig ved parkering i Danmark - og unngå bot.

Her skal du plassere parkeringsskiva

Velger du å montere fast parkeringsskiva, skal dette gjøres nederst i høyre hjørne av frontruta.

Legger du den derimot løst skal den ligge synlig umiddelbart innenfor frontruta, og ikke nødvendigvis på høyre side.

Still inn p-skiva på starttidspunktet

Onepark skriver på sine nettsider at parkeringsskiva skal vise starttidspunktet for din parkering.

Også om du bare parkerer i ti minutter der du eksempelvis kan stå parkert i to timer, skal du stille inn parkeringsskiva. Ifølge FDM er det nemlig p-skivas innstilling som er avgjørende, ikke hvor lang tid bilen reelt har stått parkert på parkeringsplassen.

P-skive på nærmeste kvarter

Parkerer du i områder med tidsbegrenset parkering, skal du ved ankomst sette viseren på din p-skive frem til det nærmeste kvarter. Er klokka eksempelvis 14:10 når du ankommer parkeringsplassen, skal du stille inn p-skiva på 14:15.

Parkerer du utenom den tidsbegrensede perioden til parkeringsplassen og skal bli til neste dag, kan du velge om du enten stiller parkeringsskiva til nærmeste kvarter i forhold til når du parkerte bilen, eller til tidspunktet for tidsbegrensningens begynnelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!