Full gass: Amerikanske Robb Brillbeck kom fikk festet en utrolig hendelse på film, da han sto i minibankkø med bilen sin lille julaften i fjor. Video: Robb Brillbeck/YoutubeVis merVis merVis mer Vis mer<... Vis mer Vis mer

Flyvende SUV i minibanken

Hun skal bare ta ut penger i minibanken

Det går ikke bra når kvinnen i en Kia Sorento må bøye seg ut av bilen, med foten på bremsene.

Publisert

«Du kan ikke tro hva som skjer ...» «Wait for it ...» Eller, «personen skulle bare ta ut penger i minibanken, så skjer dette ...»

Hendelsen som skjedde i delstaten Illinois i USA på lille julaften i fjor fortjener nærmest en slik klisjetittel. Den ble plukket opp av av amerikanske Robb Brillbeck, som straks la videoen ut på Youtube.

Foreløpig er videoen sett nær en halv million ganger. Vi har en følelse av at det blir fler.

«Jeg så en flyvende bil ved banken i Rockford, 23. desember 2017 klokka ti over 10. Jeg opp hendelsen på dashbord-kameraet i bilen. Jeg kunne ikke tro at det var sant!» skriver han.

Her kan du forresten se video av tidenes første bil som får null (!) stjerner i Euro NCAPs krasjtest.

Slipper bremsen

Så hva er det som skjer?

Jo. Det kan se ut som kvinnen i Kia Sorento'en ikke når helt fram til «drive through»-minibanken.

Derfor strekker vedkommende seg ut av bilen, samtidig som hun mister fotfestet på bremsen. Det er ikke alltid like lurt, når man kjører med automatgir og ikke har satt giret i «park».

Dermed starter bilen å rulle. I panikk forsøker nok sjåføren å trykke inn igjen bremsen, men treffer i stedet gasspedalen. Da flyr bilen av gårde over den kryssende veien - bokstavelig talt.

At en bil plutselig kjører av gårde på denne måten er faktisk mer vanlig enn folk kanskje skulle tro. Årlig skjer det tusenvis av ulykker på denne måten.

Heldigvis skal alle de involverte fra hendelsen i Illinois ha kommet fra det uten store skader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer