Humor selger biler

Det hjelper å spre glede når man skal selge biler.

Bilbransjen har noen av markedets største budsjetter hva annonser og profilering angår.

Det betyr også at de bruker alle anstendige midler for å nå gjennom til oss forbrukere. Metoder kommer og går som konjunkturene på all verdens børser, men en metode har alltid vært på moten - humor.

Også i Norge er det produsert reklamevideo for biler med humor som innslag. De fleste husker sikkert Audi sin reklamesnutt for å promotere Quattro firehjulsdrift, der hvor en hund sklir av veien i sin kamp med å holde følge med en Audi A4 med Quattro-systemet gjennom en sving.

Denne er i ettertid solgt til flere andre land som benytter den i sine respektive markeder. Vi takker forøvrig YouTube for at verden ikke ser slike reklamer fare forbi å bli borte.

4x4 og diesel selger

De ekte og de andre

Noen har også latt det gå sport i å lage uoffisielle bilreklamer, dog med innhold som ikke gagner bilprodusenten nevneverdig. Mange har antagelig fått snutten med en selvmordbomber i en VW Polo som skulle sprenges i lufta. Resultatet var noe uventet. Eller hva med hun lille jenta som fikk se en PT Cruiser for første gang? Og så var det Corolla reklamen, bilen som liksom ikke kunne få motorstopp. Eksemplene er mange, men vi har lagt inn et lite knippe. Skulle du ha lenke til andre morsomme reklamefilmer, så del dem gjerne med oss i debatten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sykeste biltilbehøret.

En gammel dame, og hennes Golf
Skinnet kan bedra, sies det, og du skal ikke skue hunden på hårene. Ikke tro at en bil nødvendigvis er pent kjørt selv om det er en gammel dame som skal selge. Se bare her.


Leter du etter en kul bruktbil? Her er noen forslag.

Nissan innfører uavhengig fjæring
Det er mange måter å innføre ny teknologi på, men det enkle er ofte det beste. Å bruke menneskelig anatomi som virkemiddel kan være en lettfattelig metode – mener Nissan.


Toyota Prius, en krigsmaskin
Hvordan skal man løslate en fange som er tatt av terrorister? Med makt eller en Toyota Prius?


Hold pølsene dine unna bilen min
Det burde være en selvfølge, men noen kjenner ikke sin begrensning. Da er godt noen vet om tiltak som hjelper.


Ikke tro alt du ser
Enkelte kan til tider være litt vel spøkefulle, og det har ingen ting med alderen å gjøre.


Toyota Corolla med motorstopp, eller?
Denne har også gått på norske skjermer, og budskapet er ikke til å ta feil av.