HR-V: Sjelden kombi

I løpet av 1999 vil Honda presentere flere nyheter. Først kommer HR-V. Senere kommer også småbilen Logo, men det er foreløpig usikkert når.

Publisert
HR-V: Sjelden kombi

På grunn av den svekkede krona har Honda valgt å vente med å introdusere Logo for det norske markedet. Importøren melder om at den helt sikkert vil komme; det er bare et tidsspørsmål.

HR-V

Tidspunktet for lanseringen av HR-V i Norge er i midlertid klart: den vil være her rundt februar/mars. HR-V er lillebroren til CR-V, som du for øvrig kan lese vår prøvekjøring av her. HR-V kommer foreløpig bare som 3-dørs.

Automatisk firehjulstrekk

HR-V: Sjelden kombi

Slektskapet mellom de to kommer sterkt til uttrykk i deres felles, noe uvanlige form for firehjulsdrift. Det er et automatisk system som skal sørge for firehjulstrekk når det er nødvendig. Bilen er i utgangspunktet framhjulsdrevet, med hydraulikk-pumper som sørger for at drivkraften overføres til bakhjulene hvis hjulene skulle begynne å spinne.

1,6 liter

HR-V: Sjelden kombi

HR-V vil bli tilgjengelig i to utstyrsvarianter, men kun ett motoralternativ. Motoren er en firesylindret 1,6-liter som yter sine maksimale 105 hestekrefter ved 6.200 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er på 140 Nm ved 3.600 omdreininger, en fleksibel motor som Honda blant annet bruker i Civic Coupe 1.6. HR-V vil bli tilgjengelig med både manuell-og automatisk gearkasse, og Honda har valgt å bruke en trinnløs automatkasse (CVT) til den lille nye fritidsbilen.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Få konkurrenter

Med sin forholdsvis beskjedne størrelse på rett under 4 meter kombinert med firehjulsdrift, blir HR-V et tilskudd til en veldig liten og begrenset klasse. I dag selges det kun rundt ti ulike bilmodeller som er såpass korte og som har firehjulsdrift. HR-V blir en konkurrent til blant annet Daihatsu Terios, Suzuki Vitara og Toyota RAV4. Prisene på HR-V er ikke klare ennå, så dette vil vi komme tilbake til når de foreligger.

Honda Logo.
Honda Logo. Vis mer

Logo

Når Logo kommer er det meningen at den skal bli en konkurrent til VW Polo og Opel Corsa. Informasjonen om denne modellen er veldig begrenset, så vi vil komme tilbake med mer om denne småbilen senere.

Tekniske data HR-V
 
Lengde cm:399,5
Bredde cm:169,5
Høyde cm:159
Akselavstand:236
Sporvidde f/b:146,5/145,5
Lastevolum: 
Antall sylindre:4
Sylindervolum:1590
Kw(HK)/omdr:77(105)/6200
Dreiemoment/omdr:140/3600
Forbruk (EEC): 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer