Zero Rally 2011. Foto: Eirik Helland Urke
Zero Rally 2011. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Høy underholdningsfaktor

Når kjendisene legger hemningene igjen hjemme blir det underholdning på høyt plan. Årets Zero Rally er intet unntak.

Årets Zero Rally er over, og høydepunktene har stått i kø. Kjente og ukjente rallyførere har boltret seg rundt på Østlandet med ”horn i panna”. Fra tidlig om morgenen har deltakerne gjennom tre fulle dager konkurrert om den største pokalen i årets rally, kun avbrutt av en noe utvidet lunsj for å få ladet bilene for videre ferd.

Høydepunktene har vært mange, og med alt fra profesjonelle førere til gjøglere på plass har det aldri vært tid til å kjede seg. Variasjon i etappenes formål og oppbygging har gjort det spennende å se hvilken bil, og ikke minst hvilken sjåfør som har vært mest dynamisk. DinSide Motor endte til slutt på en respektabel andreplass i den største klassen, med en Nissan Leaf.

Her er noen av høydepunktene:

Girl Power

Fra Sverige kom Ramona Karlsson og Miriam Wahlfridsson for å ratte en Tesla gjennom alle etappene. Jentene kom for å være med alle tre dagene, noe som er en forutsetning for å kunne ende opp på resultatlistene. Så bra gjorde de det at de ledet totalt etter første dag. Andre dag fikk de en feil med tidtagerutstyret, og måtte kjøre litt på lykke og fromme, og heldigvis en del på erfaring. Jentene kjører nemlig i Gruppe N hjemme i Sverige. Her kan du følge dem i bakkeløpet opp Lysgårdsbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heng med Henning Solberg og kona Maud

Normalt er det Henning som kjekker seg bak rattet, men i Zero Rally slapp kona Maud til. Henning tok på seg oppgaven som kartleser. Hva skjer da når de skal gjennom en autoslalom på best mulig tid? Se selv!

Kjører av

Hva gjør du når du har lyst å kjøre miljøbilrally, men mangler bil. Jo, du ringer tannlegen din som har en. Med en innlånt Tesla Roadster stilte Ole Henrik Hannisdahl med testosteron ut av ørene. Resultatet? En større tannlegeregning enn beregnet.

Og vinneren er..

Vinneren av klassen hvor de rakeste bilene stilte ble Andreas Mikkelsen. Han gruset både Mads Østberg og det svenske teamet Ramona. Andreas stakk samtidig av med raskeste tid i autoslalomløypa på Akershuskaia i Oslo. Her ser du hvordan det bar avsted.