Lekebil i full størrelse. Foto: Fred Magne Skillebæk
Lekebil i full størrelse. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Hot Wheels i full størrelse

Som barn drømmer mange om å få en lekebil i full størrelse. Her er den.

Publisert
Sist oppdatert

Hot Wheels er bilentusiastenes lekebilleverandør nummer én. Det de ikke lager er ikke verdt å ha, i følge mange. På den nylig avsluttede bilutstillingen i Los Angeles strakk de strikken et ekstra hakk.

Lek i skogen med fullblods bil

Lekebil i full størrelse

Det har antagelig vært enhver guttunges drøm å få lekebilen gjort om til full størrelse, og her er den. Offeret for Hot Wheels konvertering ble en Chevrolet Camaro av siste årgang. Bilen er en av de virkelig hotte der borte om dagen, og i Hot Wheels versjon blir den ikke mindre interessant.

Hvem vil ha? Tråbil til 70.000

Lakk og lær

Det er først og fremst det visuelle som er modifisert, men du verden. Lakken kalles ”Chrome Green” , og rundt omkring har bilen fått detaljer i svart matt, som blant annet over scoopet på panseret. Også felgene har fått den samme svart matte fargen, i stil med grillen foran.

Denne er forresten hentet fra ZL1, og har for anledningen fått på et Hot Wheels emblem. Det samme emblemet er satt på siden av begge skjermene.


Omvendte amerikanere

Bak gjør amerikanerne motsatt av oss. De har satt på den europeiske versjonen av baklamper, og deretter en ZL1 hekkspoiler. I tillegg har de montert på en diffuser bak som er ganske så kledelig. For oss europeere er det ofte vanlig å kvitte oss med de originale lampene raskest mulig, mens amerikanerne ser på disse som stylinglamper.

Det er lite som er gjort av teknisk karakter, men det er i det minste satt på et sett Brembo-bremser. I tillegg er bilen senket med et av Chevrolet sine egne senkesett – godkjent sådan. Torsjonsstaver er også på plass, det samme med et fullstendig nytt eksossystem som skal synge bedre enn det originale.

Under panseret sitter det en 6,2 liters LS3-maskin, V8 selvfølgelig, hektet på en 6-trinns Tremec girkasse.

Lek deg på bane med Audis heftigste

Stikkord: 1:64

Innvendig er det pedaler, seter og logoplater som viser at dette er noe mer enn en vanlig Camaro, i den grad noen syns den er det. Bortsett fra den litt spesielle Chrome Green fargen er resten ganske enkel ombygging, så i dette tilfellet er det mye skinnet som bedrar. Eller lakken, om du vil.

Dersom du faktisk kunne tenke deg en bil av dette kaliberet, så er det bare å taste kode og klar. I posten dukker det da opp en skalamodell, 1:64. Resten vil være likt denne fullskalaen, som aldri kommer i salg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer