HOT! RS-utgave av Audi Q3

Kompakt SUV som ruller på 30-profildekk og gjør 0-100 på 5,2 sekunder er ikke hverdagskost.

Her er Audi RS Q3 concept, som skal vises på Auto China i Beijing om kort tid. Den sprenger grenser i kategorien med sine 360 hestekrefter, 0-100 på 5,2 sekunder og sin toppfart på 265 kilometer i timen - som dermed bryter den uoffisielle grensen på 250 km/t som har vært vanlig. Når får vi se en BMW M X1...? Foto: Audi
Her er Audi RS Q3 concept, som skal vises på Auto China i Beijing om kort tid. Den sprenger grenser i kategorien med sine 360 hestekrefter, 0-100 på 5,2 sekunder og sin toppfart på 265 kilometer i timen - som dermed bryter den uoffisielle grensen på 250 km/t som har vært vanlig. Når får vi se en BMW M X1...? Foto: AudiVis mer

Snart åpner den viktige kinesiske bilutstillingen, som i år holdes i Beijing. Mange spennende nyheter vil vises der, blant annet Audis siste råtass - en ganske så utypisk sådan. Det dreier seg om Audi RS Q3 concept.

Selger bra

Audi Q3 er raskt blitt en populær bil i det kompakte premium-SUV-segmentet - 349 biler ble solgt i løpet av årets tre måneder, mot 266 eksemplarer av nærmeste konkurrent, BMW X1.

Test av Audi Q3

Og her kommer altså en skikkelig versting-utgave av den i utgangspunktet ganske nøkterne lille crossoveren. Vi har mottatt en pressemelding fra Audi som beskriver utseendet på bilen i minste detalj. Heldigvis har vi også mottatt en mengde bilder, som vi synes gjør jobben med å oversette beskrivelsen overflødig.

Egen blåfarge

Men, for å oppsummere: Audi RS Q3 concept er både breddet og senket - med 2,5 centimeter. Den er utstyrt med 20-tommers hjul på dekk med 30-profil. Ikke akkurat typisk for en SUV, men veldig typisk en RS-modell. Designen har også tydelige referanser til andre RS-modeller fra Audi; detaljer i matt aluminium, særegen grill og kraftfulle støtfangere og spoilere. Flere av konseptbilens komponenter og designelementer er bygget i karbonforsterket polymer (CFRP). Utvendig har konseptbilen fått en helt egen matt blåfarge, Ordos Blue. Interiøret er preget av sort skinn, blå alcantara og detaljer i aluminium og CFRP.

Her kan du lese om nye Audi RS4

Et uvær på hjul

Audi RS Q3 concept er utstyrt med den femsylindrede motoren 2.5 TFSI, med direkte bensininnsprøytning og turbolading. I denne konseptbilen yter maskineriet hele 360 hestekrefter. 0-100 km/t går unna på 5,2 sekunder og toppfarten er oppgitt til 265 kilometer i timen. S tronic automatgirkasse (Audis versjon av VWs DSG) og quattro firehjulsdrift kombinert skal sørge for best mulig utnyttelse av kreftene optimalt veigrep.

Fra Vail til RS


Hvorfor heter denne så concept? Audi skriver selv i pressemeldingen at Audi RS Q3 concept danner grunnlaget for hvordan en ny toppmodell av bilen kan fremstå. Tidligere har Audi vist konseptbilen Audi Q3 Vail som også hadde den kjente femsylindrede turbomotoren under panseret.

Vi venter spent på fortsettelsen.

Vi har prøvekjørt nye Audi A6 Allroad quattro