Høstkupp: Kjøp sommerens gleder nå

Kabriolet, MC og båt hører ikke høsten til. Likevel er utvalget stort og etterspørselen lav. Dermed kan du gjøre gode penger på en handel akkurat nå.

Høstkupp: Kjøp sommerens gleder nå

Høstkupp: Kjøp sommerens gleder nå

  1. Tre høstkupp

Høsten faller fuktig og kald mot asfaltdekket, og stormen hvitpisker bølgene mot forblåste odder i det ytterste havgap. Borte er drømmen om å kjøre rundt i kabriolet med vind i håret. Misunnelsen over rikfolket som kjekket seg på fjorden i dyre skjærgårdsjeeper og elegante daycruisere har liksom bleknet.

Våryre kostnader

Like sikkert som at solen snur og dagene igjen blir lyse, dukker drømmen opp igjen. Til våren. Og skal drømmen realiseres koster det så det svir. For markedet oversvømmes av hvileløse sjeler som alle skriker etter kabriolet, MC og båt. For deg uten et fnugg av markedsforståelse: Etterspørselen blir med ett større en tilbudet, og prisene promenerer på tusenlapper høyt oppe på himmelen.

Spar 10.000

- På høsten er markedet helt annerledes, forteller Arne Ellevset i Bilguiden. Etter ni års fartstid i bransjen er han ikke i tvil: - Du kan gjøre et svært godt kjøp på en kabriolet om høsten.
Vivian Østerhagen i Autobørsen bekrefter Ellevsets uttalelser: - Det er et godt prutemonn for kjøpere av kabriolet på høsten. 10.000 kroner avslag i forhold til prisforlangende er ikke uvanlig.
- Dessutten er det i år kommet så mange kabrioleter til landet at markedet begynner å mettes. Derfor er mulighetene til å gjøre et godt kabrioletkjøp store akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kupp på MC og båt

Høsten er også en tiden for å kjøpe båt og MC. Enten det er ny eller brukt motorsykkel som står på ønskelisten er prisene gunstige. Særlig på nye sykler er det muligheter for et hyggelig prisavslag: Forhandlerene må nemlig nå rydde plass til neste års modeller. Årets utgaver må derfor rett og slett vekk. Greit å vite når du forhandler om pris på ny motorsykkel. Mer stoff om billig MC utenom sesongen finner du på denne lenken.

I båtmarkedet kan du tjene tusenlapper på å kjøpe bruktbåt når sesongen er på hell. Båtfolket ser med tungt sinn på å få båten opp av vannet og lagre den for vinteren. Derfor er selgeren ofte villig til å ofre noen kroner for å bli kvitt båten. Norges Båtmeglerforening antyder et prisavslag på rundt ti prosent om du gjør handelen på høsten, men understreker samtidig at dette først og fremst gjelder solskinnsbåter som skjærgårdsjeeper og daycruisere.

DinSide på handletur

For å teste markedet har DinSide ”kjøpt” kabriolet, motorsykkel og skjærgårdsjeep for deg. Resultatet av handleturen finner du her.