Hondas tøffeste stoppes av miljøkrav

Salget av Honda Civic Type R stoppes i de fleste land i Europa fordi den ikke lever opp til gjeldende miljøkrav.

Civic Type R ble presentert på bilutstillingen i Paris for fire år siden
Civic Type R ble presentert på bilutstillingen i Paris for fire år siden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utslippsstandarden Euro 5 må nå innfris i løpet av året og det betyr at biler som ikke ligger innenfor grensene må ut av salg. Dette gjelder Hondas sportslige kompaktbil i GTI-klassen. Derfor vil de siste bilene selges i de kommende månedene. Civic Type R har vært Hondas sportsligste bil på det europeiske markedet de siste årene.


Les vår test av den her!

Også Norge

Salgsstopp gjelder bare land som er bundet av standarden, men dette innebefatter de fleste land i Europa, deriblant Norge. Bilen vil likevel fortsatt produseres for salg i andre markeder.

De stadig strengere miljøkravene har altså begynte å kreve sine første offer. De som ikke er i stand til å optimere motoren og utslippene, må rett og slett avslutte salget. Mens de fleste nok klarer å tilpasse seg, har Honda altså besluttet å legge ned. Det kan kanskje tyde på at det har vært vanskelig å optimere den turtallsgalde 2,0-literen på 201 hestekrefter.

Ny modell kommer snart

Vel så sannsynlig er det nok imidlertid at det er en avveining mot kostnadene knyttet til å oppgradere en modell som er helt på tampen av livet. En helt ny Civic vil trolig vises i løpet av neste år. Det blir spennende da å se om Honda holder fast på turtallskonseptet sitt eller om de går over til mer drivstoffeffektiv turboteknologi.

Euro 6 i 2014

Neste fase av miljøtilpassingen er Euro 6 som må være innfridd innen 2015. Denne standarden vil gi vesentlig tøffere krav for dieselbilene som må redusere sine utslipp av nitrogenoksid (NOx) og hydrokarboner (HC).

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!