Honda Sports EV Consept

Honda viser
framtidens sportsbil

Og den er elektrisk.

<strong>KONSEPTBIL:</strong> Honda Sports EV ble vist fram for pressen under Tokyo Motor Show allerede 25. oktober. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
KONSEPTBIL: Honda Sports EV ble vist fram for pressen under Tokyo Motor Show allerede 25. oktober. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer
Publisert

Tokyo Motor Show åpnet offisielt fredag, men bilmessa har i realiteten vært åpen for pressefolk helt siden onsdag.

Blant annet har vi fått se Nissans perfekte elbil, med meget lang rekkevidde, firehjulstrekk og sterk motor. Vi har også sett Mazda vekke oppsikt med spenstig design.

Her kan du sjekke hvor lang venteliste det er på elbilen du vurderer å kjøpe (plussartikkel).

Og nå er det Honda som tar oppmerksomheten, med sin videreføring av EV-konseptet, i sportsbilen Honda Sports EV.

Fortsatt lite informasjon

Dessverre har vi fått vite meget lite om bilen, utenom at den er helelektrisk og skal satse på kunstig intelligens-teknologi (AI). Om det også vil tilby autonom kjøring, har ennå ikke blitt avklart.

Bilen er omtrent like stor som en Mazda MX-5 og ryktene skal ha det til at den eventuelt blir levert med en liten batteripakke, som vil holde til en rekkevidde på 25 mil.

Utenom dette - og bilens utseende - har vi ennå ikke fått vite noen konkrete spesifikasjoner.

Men vi synes konseptet er stilig. Sports EV er som nevnt en videreføring av EV-konseptet, vi har omtalt tidligere. Designet er tydelig retro - Urban EV ligner en VW Golf anno 1974 - og vil nok bli godt mottatt av mange bilentusiaster og elbilfans.

Konseptbilen Honda Urban EV ble vist fram på bilmessa i Frankfurt i september, og er planlagt med europeisk produksjonsstart allerede i 2019.

Honda Sports EV i Tokyo

HONDA SPORTS EV: Bilder fra avdukningen av Hondas siste konseptbil. Foto: NTB Scanpix

Noen produksjonsplan for Honda Sports EV har heller ikke blitt presentert. Så noen garanti for at sportskonseptet blir en realitet, vites fortsatt ikke, men at konseptet deler plattform med Urban EV øker sjansen betraktelig.

Vinneren av Årets Bil 2018 blir klar i slutten av november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer