Honda tilbakekaller Accord

Har du kjøpt den siste utgaven av Honda Accord kan du forvente å få et brev fra Honda i postkassen, grunnen er at samtlige biler som er solgt her til lands siden lanseringen skal tilbakekalles.

Gasspjeldet går tregt på den nye utgaven av Honda Accord, faktisk så tregt at den kan låse seg i åpen stilling. Derfor har Honda bestemt seg for å tilbakekalle alle Accordene som er solgt siden bilen ble lansert i våres.

Ingen tilfeller i Norge

Foreløpig er det ikke vært rapportert om noen hendelser hvor gasspjeldet har hengt seg opp her til lands, men Honda ønsker likevel å være på den sikre siden, og kaller derfor inn samtlige Accorder av 1999 års modell inn.

Skulle gasspjeldet henge seg opp under kjøring, fortsetter bilen å akselerere selv om du slipper gassen. Skulle det skje, må du bremse og frikoble motoren ved å tråkke inn clutchen - har du automat setter du gearvelgeren i "N". Deretter stopper du motoren på vanlig måte.

Hele Europa

Her til lands blir drøye 200 bileiere berørt, men også biler solgt i Europa skal tilbakekalles. I Tyskland dreier det seg om snaue 9.000 biler.

Honda sender i disse dager ut varsel til sine norske kunder.