Honda med sportslig hybridkupé

Honda CR-Z er en spennende kupé med hybriddrift. Best av alt; den kommer i produksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CR-Z er et av Hondas viktigste trekkplastre på bilutstillingen i Tokyo. De spektakulære linjene og det futuriske interiøret avslører lett at det dreier seg om en konseptbil og ikke en ferdig modell. Desto mer gledelig er det da at Honda nå bekrefter at en produksjonsvariant basert på og inspirert av CR-Z kommer på et noe senere tidspunkt.

De som er vant med å følge konseptbilers vei til forhandlerne som ferdige produksjonsversjoner vet imidlertid at veldig mange av de kuleste trekkene og detaljene ved en konseptbil forsvinner før den når samlebåndene. Det skal likevel sies at Honda er relativt dristige når det kommer til design og at CR-Z langt fra er blant de mest urealistiske konseptbilene vi har sett, i alle fall ikke utvendig. Proporsjonene er for eksempel klassisk kompaktkupé.

Ny CRX?

image: Honda med sportslig hybridkupé

Honda med sportslig hybridkupé

  1. Store bilder


Mest sannsynlig er nok derfor antakelsen om at denne bilen er en slags etterfølger til suksessen CRX fra 80- og 90-tallet. Og som sådan kan den jo bli svært morsom. Dessverre avslører ikke Honda noen tekniske data, annet enn at det dreier seg en bensinhybrid. Det vil også være tilfellet med produksjonsvarianten når den kommer. Men ikke bli overrasket dersom det også dukker opp flere versjoner, også med mer konvensjonelle drivlinjer.

2009

For å finne ut av dette må vi nok dessverre smøre oss med tålmodighet. Honda skriver at produksjonsmodellen skal lanseres i 2009. Spørsmålet er om maursluker-trekkene i fronten blir like tydelige på denne?

  • Se store bilder.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!