Honda med ny superbil

Honda kommer snart med en helt ny sportsbil, 17 år etter man lanserte den hittil heftigste, NSX. Det viser disse bildene.

Bilen på bildet er ennå tungt maskert, som roadsteren S2000 med hardtop, men under det utstrakte karosseriet skjuler det seg en helt annen og betydelig større bil.

Og hvis du likte S2000, ja, da blir denne enda råere. Vi snakker nemlig om en seriøs sportsbil som trolig kommer til å flørte med supersportsbilklassen og være langt heftigere
enn forrige NSX som jo også var en opplevelse.

 • Se illustrasjon og flere andre bilder her.
 • Ikke overraskende

  At Honda har vært i markedet for en høyytelses sportsbil kommer ikke som noen bombe. På bilutstillingen i Detroit i vinter viste nemlig Hondas amerikanske designavdeling Acura Advanced Sport Car Concept. Det selvforklarende navnet kunne tolkes som et hint om at Honda igjen er i ferd med å utvikle en seriøs sportsbil for de med mye penger.

  V10?

  Honda med ny superbil

  Honda med ny superbil

  1. Store bilder
  Honda med ny superbil


  Konseptbilen hadde en V10-motor med ukjente ytelser, men man avslørte at det var tidenes sterkeste Honda-motor, uten at det egentlig sier så veldig mye.

  Dersom den endelige produksjonsvarianten får like stor motor, er det trolig at effekten kommer til å ligge rundt 500 hestekrefter, men foreløpig blir dette bare spekulasjoner. At Nissan også er i ferd med å lage sportsbil støtter imidlertid denne teorien. Kommende GT-R får nemlig trolig om lag 450 hestekrefter fra åtte sylindre.

  Midtmotor

  Uansett hva slag motor produksjonsvarianten får, blir den i alle fall midtmontert. Det fremgår tydelig på bildene og harmonerer dessuten med layouten i forrige NSX. Om denne bilen kommer til å bære det samme navnet, er ennå uvisst, men vi kan ikke se noen grunn til at den ikke skal det.

  I og med at den etter alt å dømme også er beregnet for det europeiske markedet, vil den i alle fall bære Honda-navnet og ikke hete Acura som konseptbilen.

  Senere i år?

  Hvor lenge vi må vente før produksjonen starter, vet vi ikke, men ryktene forteller at premieren er allerede i år, nærmere bestemt i oktober, på Tokyo Motor Show. Vi gleder oss!

  Her finner du mer Honda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder