Honda FR-V for enebarn

Med tre seter i første rad kan enebarn nyte plassen mellom mor og far, slåsskampen om den plassen i en søskenflokk orker vi ikke en gang å tenke på.

Honda FR-V for enebarn

  1. Store bilder!


I Norge har vi ennå ikke fått kjenne ordentlig på denne seteløsningen. Den har vært å finne i Fiat Multipla, men den har ikke vært så lett å få tak i. De som kjørere kassebiler er vant til tre seter foran, og det er ikke tvil om at det er en trivelig måte å reise sammen på.

Det midterste setet foran er utstyrt med fester for barneseter, og kan skyves noen desimeter lengre bak enn de to andre. På den måten oppnås ekstra sikkerhet ved at barnet blir sittende langt fra vinduer, dører og tak.

Seks er nok

Honda mener det holder med seks seter, og det er mange fordeler med en slik løsning. Bagasjerommet er stort selv med alle plassen i bruk, og du slipper å bære rundt på tunge seter. De tre individuelle setene i andre seterad folder seg pent sammen og danner et flatt bagasjeromsgulv. Ryggen på midtsetet foran kan også felles frem, og danner da et bord mellom forsetene. Dette setet er også utstyrt med en skuff i underkant.

Basert på CR-V

FR-V er bygget på plattformen til den lille SUVen Honda CR-V. På bildene ser det ut som Honda har utnyttet fraværet av en tredje seterad til å lage en bil med litt mindre kassebilaktige former enn konkurrentene. FR-V skal kjempe mot biler som Volkswagen Touran og Toyota Corolla Verso.

Tre motorer står på programmet. En 1,7-liter som forsvant da fleksibilen Honda Stream ble tatt av programmet i Norge dukker opp igjen i en variant som yter 125 hestekrefter. Den vil bli utstyrt med en femtrinns manuell girkasse. Begge de store bensin- og dieselmotorene vil få sekstrinns girkasse. En 2-liters bensinmotor på 150 hestekrefter topper bensinmotorprogrammet, og eneste dieselalternativ blir den spennende 2,2-literen som i Accord yter 140 hestekrefter og har et dreiemoment på 340 Nm. I Norge får vi først kjenne på denne motoren når den dukker opp i CR-V til våren.

Honda i Norge regner med at FR-V ikke kommer til landet før til neste sommer.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder