Honda dropper sportsbiler

Honda tar konsekvensene av den økonomiske nedgangen og dropper flere planlagte sportsmodeller.

Honda har alltid stort sett vært et fornuftig merke med hovedvekt på praktiske og relativt rimelige familiebiler i kompakt- og mellomklasse. Samtidig har man gjerne hatt et par sportsmodeller som utstillingsvinduer og imagebyggere. Blant disse er roadsteren S2000 og midtmotorbilen NSX de beste eksemplene. I tillegg har man hatt kraftige sedaner og kupeer først og fremst på det amerikanske markedet, under merket Acura.

NSX stoppet før jul

Nå blir det slutt på mye av dette, melder britiske Autocar. Den planlagte supersportsbilen NSX ble allerede før jul lagt på is. Den var ventet innen et par år, men Honda uttalte at de hadde stoppet utviklingen. Om den tas opp igjen på et senere tidspunkt, er ikke godt å si, men slik det ser ut nå er det mindre sannsynlig.

Ingen ny S2000

Den ventede NSX kommer ikke, i alle fall ikke med det første
Den ventede NSX kommer ikke, i alle fall ikke med det første Vis mer


Nå er også utviklingen av annen generasjon S2000 stoppet, i følge Autocar. Dagens S2000 skal bare produseres ut året og etter dette er det altså slutt på sportsbiler fra Honda.

Ikke CR-Z kabriolet

En sportskupé med hybriddrift ved navn CR-Z er også ventet, mot slutten av året. Denne er ikke tatt ut av planene, men en planlagt kabrioletversjon er derimot stoppet.

Ikke V8

Honda S2000 forsvinner mot slutten av året og får ingen erstatter
Honda S2000 forsvinner mot slutten av året og får ingen erstatter Vis mer


I tillegg har man droppet en ny bakhjulsdrevet plattform med en tilhørende V8-motor. Dette skulle hjelpe Acura i kampen mot andre premiumbiler som Mercedes, BMW og Lexus, men er nå altså ansett som upassende, både med tanke på prisen et slikt produkt vil få og den reduserte miljøprofilen en slik motor vil medføre. Dette vil nok uansett ikke få konsekvenser for europeiske kunder ettersom Acura ikke markedsføres her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justering

Honda er ikke alene om å skjære ned i den dyre enden av produktutvalget og kombinasjonen av finanskrise og økt miljøfokus vil helt klart føre til en vridning i produsentenes modellutvalg, noe som kanskje ikke bare er dumt.

Kilde: Autocar