Honda CR-V (2000)

Honda CR-V er svært etterspurt på bruktmarkedet. Vi forstår hvorfor.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1997 startet den nye SUV-trenden for alvor. Du vil aldri se en CR-V vade over elva med kano på taket. Den ser ut som en offroader, men er en bil for familier som ønsker seg plass, firehjulstrekk for å komme gjennom snøslapsen og med landeveisegenskaper som er best i klassen. Den første modellen ble produsert frem til 2002 – i A- og B-versjon.

LES OGSÅ:

B-versjonen har takrails, alufelger og lakkerte fangere og speil. På veien er det ingen tvil om at dette er den mest kjøreglade SUV’en fra sin tid. Styringen er presis og girutvekslingen tilpasset norske forhold. Om den befinner seg på motorveien eller som skoleskyss i trange bygater, er den utrolig lettkjørt, smidig og komfortabel. Den er stor innvendig, men lett å håndtere – og kan brukes til alt! Men som vanlig med Honda: Du må tåle en del hjulstøy.

Interiør
CR-V er stor og romslig, og høyden gir mye ekstra plass. Dashbordet har aldri vært noen høydare, men det er slitesterkt! Vår testbil har gått 109 000 km, men ser ut som ny innvendig. Smart er den også: Med smårom og skuffer rundt det hele. Og det finnes så mange koppholdere (til og med i dørlommene bak), at du glemmer hvor du satte fra deg koppen. Kjørestillingen er god, og bakseteplassen går utenpå konkurrentene.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
CR-V ser kanskje ikke tøffest ut, og er heller ikke særlig tøff ute i skogen. Men Honda har gjort klokt i å lage en firehjulstrekker for folk i farta. De har prioritert egenskaper som passer det folket faktisk bruker bilen mest til – nemlig landeveiskjøring og daglig bruk. Med solid kvalitet og bra plass, er det naturlig at CR-V er en vinner. Også på bruktmarkedet.

Spesielt B-versjoner med aircondition og automatgir er etterspurt og holder seg svært godt i pris. I tillegg er dette svært pålitelige biler, helt oppe i Toyota-klassen. Et svært godt bruktbilkjøp, enkelt og greit!

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil