Hold deg unna kjøpesentrene i julen

Stressede julegavehandlere kolliderer ofte. Er du uheldig kan andres stress gå ut over din lønnskonto.

Ifølge Storebrand Skadeforsikring er det en tradisjonelt en stor økning i bilskader de siste dagene før jul. De tre siste virkedagene før julaften 2007 mottok forsikringsselskapene nesten 1.500 skademeldinger daglig, noe som ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) var 50 prosent mer enn desember-snittet.

Ifølge Storebrand er det spesielt rygge- og parkeringsulykker som øker i hyppighet i sammenheng med julehandelen. Mange av disse skadene oppstår i parkeringshus knyttet til kjøpesentre.

Kan ramme den forsiktigste

Du er jo selvsagt en usedvanlig dyktig og forsiktig sjåfør som aldri kommer borti verken betongstolper eller andres biler. Du skal imidlertid være klar over at andres stress og manglende kjøreferdigheter kan gå ut over deg som aldri bulker selv.

Hold deg unna kjøpesentrene i julen
«Erfaringsmessig har det nemlig blitt stadig vanligere at norske bilførere "glemmer" å legge igjen en lapp der de innrømmer at de har kjørt på bilen din.»
Hold deg unna kjøpesentrene i julen
Hold deg unna kjøpesentrene i julen


Erfaringsmessig har det nemlig blitt stadig vanligere at norske bilførere "glemmer" å legge igjen en lapp der de innrømmer at de har kjørt på bilen din. Hvis en annen bilfører stikker av etter å ha skadet din bil, vil resultatet vanligvis bli at ditt forsikringsselskap forlanger at du betaler en egenandel pålydende mellom 3.000 og 5.000 kroner. Samtidig er det stor sannsynlighet for at du vil lide 30 prosent bonustap, noe som kan resultere i at du må ut med tusenvis av kroner i økt forsikringspremie de kommende årene.

Unngå de verste parkeringshusene

Et tips er derfor å kjøpe julegavene litt tidligere, eller å kjøpe dem på et kjøpesenter med romslige parkeringsplasser, få betongstolper og god belysning. Det er selvsagt også mulig å bruke kollektivtransport eller taxi i den mest hektiske juletrafikken. Nettbutikker er annen mulighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du blant dem som er livredd for å bli sittende igjen med både egenandel og bonsustap? Men som vet at ikke slipper unna trange, uoversiktlige og mørke parkeringshus denne julen heller? Da kan du jo tilby poden eller barnebarnet noen kroner for å bli sittende igjen i bilen med notisblokken og mobilkameraet klart :)

  • I denne artikkelen kan du lese mye mer om parkeringsskader: Bulkeren stikker av ... du betaler regningen.
  • Kilde: Pressenytt/Storebrand Skadeforsikring