Hodekollisjonsputer i Audi A3

I følge BMW, som var blant de første bilprodusentene som lanserte hodekollisjonsputer, utgjør sidekollisjoner 21 prosent av alle bilulykker. Nå begynner også de mindre bilene å komme med dette sikkerhetsutstyret, og Audi A3 er blant de første.

Publisert
Hodekollisjonsputer i Audi A3

Hodekollisjonsputer i Audi A3

  1. Hodekollisjonspute: Stort bilde

Gratis er det imidlertid ikke. Vil du ha Sideguard hodekollisjonsputer i din Audi A3/S3, må du punge ut med 4.800 kroner. Til gjengjeld får du da kollisjonsputer som strekker seg hele veien fra fremre vindusstolpe til bagasjerommet. Det innebærer at også baksetepassasjerene beskyttes ved en sidekollisjon.

Dette i motsetning til baksetepassasjerene i for eksempel Toyota Avensis. I Avensis stopper sidekollisjonsputene allerede ved forseteryggen.

Helt til vinduskarmene

I følge Audi er putene usynlig integrert i taket. I oppblåst tilstand blir de omlag 15 centimeter tykke og fyker i løpet av noen brøkdels sekunder helt ned til vinduskarmene. Hodekollisjonsputene er fylt av luft i fem sekunder. Deretter tømmes de for luft for å gjøre det mulig å evakuere bilen.

Hodekollisjonsputer er nå standard i Audi A4, A6 og A8. Er du allerede eier av en Audi A3 eller S3, kan du imidlertid se langt etter hodekollisjonsputer - i hvert fall hvis du ikke er villig til å kjøpe deg en helt ny bil. Audi tilbyr nemlig ikke ettermontering av hodekollisjonsputer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer